Eee...

Ovo vam moram ispricati...
Bio neki dan na benzinskoj (NEEE, nisam kupovao gorivo

- nego aditiv za olovo) i vidim ja škica mi neki tip auto i podsmjehuje se sa svojim frendom - ma skoro pa da suze brisu koliko se smiju.

A voze neku novu crnu ''pilu'', nesto nevazno, neku visu klasu...
Uglavnom ja prema autu,oni se smijulje i ja vec mislio graknuti, ali tipovi nekako simpa - nisu zlocesti mrgudi. I ja im uredno odvratim pogled, kimnem glavom, oni meni isto i zapocne spika oko Katre.
Njihova prica je o IIIISTOOOJ takvoj nekoj sluzbenoj Katri u nekoj firmi u kojoj rade obojica od skoro zauvijek ali ju uopce nisu dozivljavali kao ''normalni'' auto, nego eto, neko potrtalo ''za po krugu firme''.
I pricaju da su jednom morali negdje/nesto/nebitno/ ali hitno, ali nema nijednog sluzbenog auta. a kao frka. I sta ce oni, idu po svoj auto i neki im tip kaze pa uzmite renola. Oni pitaju kojeg renola - kad nemaju aluzbenog Megana,Lagunu, Clija...

A tip im kaze da uzmu Cetvorku. I oni u cudu pitaju da ''Sta TO...? Pa je li to uopce regano...? Ispravno...?''
I tip im kaze da jeste i oni hoce-nece s TIM na tu famoznu intervenciju i kao ajde pa kud puklo da puklo. Spika je da se s tom Katrom sluzio samo neki staaaaari stari majstor koji je bio u penziji vec bar milion godina - starac Kočo, stotinu mu ljeta... I taj stari majstor ju samo vozio po pogonu i TRAMAKAO S NJOMto sto je tramakao i poanta je da je stari UVIJEK SAMO preklopio zadnja sjedista za tramak i kad je bio gotov SAMO IH JE VRATIO NAZAD I UGLAVIO U POLICU.Posto se NITKO drugi nije vozio s tim autom - nije bilo potrebe za onim fiksiranjem sarafima.
I oni krenu. Prije puta PROVJERE ULJE, VODI I
ZATVORE HAUBU iako ju nisu zatvorili kako treba, odnosno nije ''škljocnula''. I voze se oni, cetiri macana od po 100+ kila svaki... I obave to, smiju se i sprdaju - cude se kako auto uopce ide s njim tolikima...

I u jednom trenu im neki tip izleti tocno ispred njih i oni vec mislili da ce se zabiti ko budale. I taj tip, bas taj koji je brisao suze od smijeha je vozio i taaaako legao na kocnicu da se Katra doslovce, ali DOSLOVCE ukopala na mjestu i stala ko magare kad se ukopa.
I tu pocinje prica...

Kazu oni - u trenu se tip stvori ispred njih, svi se poprimaju za ista sto su uspjeli uhvatiti, Katra zacvili i odjednom
KAAAAOSSSSS!!! Otvorila se hauba

a ovi sto su sjedili iza na NE FIKSIRANOM SICU su doslovce svom slinom grunuli ove naprijed - izmjesali se ko karte u spilu... Svi cekaju
BUMMM!!! koji ide poslije škriiiip, ali BUMMM!!!-a nema...

Samo se oni koprcaju jedan preko drugog

a ispred ociju SAMO ZID odnosno otvorena hauba... Izvalila se iz onih sarki!!! Izlaze oni iz auta, tipa nigdje. Samo ''razvaljena'' Katra (otvorena hauba i ''ispremjestana unutrasnjost'' ) nasred ceste... Cude se kako su stali i komentar ovoga koji je vozio:
''Jeb...PIIIP...alo majku...
Da koči - bome koci!!!'' kao u stilu -
toliko koci da otpadaju dijelovi sa nje!!!

I jos im dan danas izreka u stilu kad netko spomene kocnice, ili kocenje, ili neka usporedba kocenja da kazu: ''Da, ali ne koci kao Četvorka!!!''

Sto je najbolje - likovi ful krupni, obrijanih glava... A ful smijesni i duhoviti. Nasmijali se dobro, pozdravili se i otisli dalje.