February 06, 2012, 12:02:21 AM
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
73351 Posts in 2222 Topics - by 532 Members - Latest Member: gulipest

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Author Topic: Kada kupujesh R4...?  (Read 8407 times)

Online Serž

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
Kada kupujesh R4...?
« on: April 30, 2007, 10:25:43 PM »
Koliko vidim medju nama ima dosta dobrih poznavalaca mehanike i Renoa 4 uopshte.  :a025: Mislim da ne bi bilo loshe da vi koji se bolje razumete uputite nas koji nismo toliko s jedne strane tehnichki "potkovani", a sa druge strane ne poznajemo dobro sam Reno 4   :c062: u "male tajne velikih majstora" kada je Rendzer u pitanju. Dakle, ako neko hoche da kupi Reno 4 kako da ga proveri i pregleda? Shta da pogleda? Kako da ga vozi? Na shta da obrati paznju? Za shta vredi i koliko platiti?...
Meni prvom, a verujem i potencijalnim buduchim chlanovima i ljubiteljima bi ovo bilo korisno, pa sad, ako ste raspolozeni - izvolite.
Serz
P.S: Ne znam da li sam "ubo" dobru potkategoriju za ovu temu, pa ako treba, admine, ti to regulishi.
Onim čega se pristojan čovek stidi primitivac se ponosi. A nije qrac.

Offline NebojsaR4

• Renault 4 GTL
    • View Profile
Odg: Kada kupujesh R4...?
« Reply #1 on: April 30, 2007, 11:23:07 PM »
Odlicna tema serz, nesto sto je potrebno za buduce vlasnike 4ke i mozemo i organizovati i neku temu Saveti za savdasnje vlasnike,takodje...
Ja ne znam mn o mehanici ,ali svakako kao prvo se treba pregledati u kom je stanju auto limarijski, i dali negde porbija, rdja ili sta ti ja znam. Valja svakako poceti od zdrave osnove, a delovi ce se menjati uevk naravo...
(za nove clanove)Dobrodosli i procitajte PRAVILA FORUMA!

Offline Pasha

• Super Moderator
  • Renault 4 GTL
  • EX El Prezidente kao!
    • View Profile
« Reply #2 on: April 30, 2007, 11:40:48 PM »
Kako kaze Dr.Miki prvo i jedino sto treba gledati to su zadnje torzije :new:
Sve ostalo se da srediti,znaci polozaj tockova je najbitniji :a014:
......we are the first to program your future......

Online Serž

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
« Reply #3 on: May 01, 2007, 12:29:32 AM »
Drago mi je ako vam se svidja tema. U istom cilju bilo bi dobro da se na forum (u galeriju...) postavi neko tehnichko uputstvo makar sa nazivima osnovnih delova. (Nova tema - zashto da ne?) Ne bih da picanim, ali ebaga mnogi od nas ne znaju shta su torzije ili na primer kao shto nekom od ljudi iz CRO nije jasno shta su krila ili koshevi jer se to jednostavno drugachije naziva. Nije hitno - ali bilo bi korisno, a vama koji se kapirate bolje u mehaniku to bi bilo taman da obnovite gradivo.  :osmeh:
u medjuvremenu radujem se svim savetima jerbo imam u izgledu da nabavim jednog lepo ochuvanom Rendzera  :naughty:, ali o tom - po tom, da ne malerishem.
Serz
Onim čega se pristojan čovek stidi primitivac se ponosi. A nije qrac.

Offline Renault 4

• Red Quattro Power
  • Administrator
  • Renault 4 GTL
  • Red Power
    • View Profile
    • Renault4Serbia
« Reply #4 on: May 01, 2007, 12:35:27 AM »
Obavezno kuckaj po vratima i krilima. :laugh: To ti dođe isto kao i kada kupuješ lubenicu, pa kao po zvuku znaš koliko je zrela i još usput mrmljaš nešto sebi u bradu. :vidiga: To rade matorci da oduševe klinca.

Šalu na stranu, ali sam čuo da treba nositi magnet kada proveravaš limariju auta. Ako je previše gitovan, magnet će da otpadne. Ako ostane zalepljen za auto - znači da je zdrav. :kuler:
R4 - Simply the best...

Offline Whitesnake

• Renault 4 Alpine
  • Живот на високим торзијама
    • View Profile
    • R4GTL '88   X2
« Reply #5 on: May 01, 2007, 12:38:48 AM »
Za sada povedi Mikija, ako nista oborice mu cenu valjda  :a084:
Pa to sto su rekli da li su tockovi pozadipravilni, malo se sagnes virnes vidis dal je vareno i kako dal je procureo var ili je pun, otvoris zadnja vrata i vidis dal je zamazano ili je dobro, porbas kocnice, kad vozis probu smotas na jednu stranu do kraja pa gas (fino ga dodas nemoj da se stidis) pa na drugu ako tupce periodicno (znaci otisao Homokineticki (a kod R4 je on zajedno sa poluosovinom tj ono sto okrece tocak) pa smotas tockove na jednu stranu otvoris haubu i gledas crne sine (tj sanke od sasije) kakve su jel ima trulezi malo odozgo malo gvirnes isod krila (zato si okretao tockove), pogledas auspuh dal je crn po ivici, nateras prodavca da sedne i stisne gas il ako vozis nizbrdo dodaj malo gasa da vidis dal je dim plav (trosi ulje), kad kocis ako leluja 9verovatno kocnice nisu dobro nastelovane), u gepeku obori sedista i digni gumu skroz i onu VAZNO!!! koja prekriva zadnje blatobrane, videces kako je varen (vecina jeste)... Seticu se ima gomila stvari, napravis spisak i boli te uvo nek se on nervira a ti cackaj i obaraj cenu...
За нове чланове је ОБАВЕЗНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТР

Offline NebojsaR4

• Renault 4 GTL
    • View Profile
« Reply #6 on: May 01, 2007, 12:44:02 AM »
Za sada povedi Mikija, ako nista oborice mu cenu valjda  :a084:
Pa to sto su rekli da li su tockovi pozadipravilni, malo se sagnes virnes vidis dal je vareno i kako dal je procureo var ili je pun, otvoris zadnja vrata i vidis dal je zamazano ili je dobro, porbas kocnice, kad vozis probu smotas na jednu stranu do kraja pa gas (fino ga dodas nemoj da se stidis) pa na drugu ako tupce periodicno (znaci otisao Homokineticki (a kod R4 je on zajedno sa poluosovinom tj ono sto okrece tocak) pa smotas tockove na jednu stranu otvoris haubu i gledas crne sine (tj sanke od sasije) kakve su jel ima trulezi malo odozgo malo gvirnes isod krila (zato si okretao tockove), pogledas auspuh dal je crn po ivici, nateras prodavca da sedne i stisne gas il ako vozis nizbrdo dodaj malo gasa da vidis dal je dim plav (trosi ulje), kad kocis ako leluja 9verovatno kocnice nisu dobro nastelovane), u gepeku obori sedista i digni gumu skroz i onu VAZNO!!! koja prekriva zadnje blatobrane, videces kako je varen (vecina jeste)... Seticu se ima gomila stvari, napravis spisak i boli te uvo nek se on nervira a ti cackaj i obaraj cenu...

CCCC,Sta ti se zove iskustvo... :osmeh: :osmeh: :osmeh:
(za nove clanove)Dobrodosli i procitajte PRAVILA FORUMA!

Offline Whitesnake

• Renault 4 Alpine
  • Живот на високим торзијама
    • View Profile
    • R4GTL '88   X2
« Reply #7 on: May 01, 2007, 01:10:50 AM »
E sad me sramota da pisem kad me prozivate, jesam najmladji al volim kola...
E necu celaviiii :a010: :a010: :a010:
За нове чланове је ОБАВЕЗНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТР

Offline Joca

• Renault 4 Alpine
  • Najludji TL
    • View Profile
« Reply #8 on: May 01, 2007, 01:30:12 AM »
jesam najmladji al volim kola...
nisi nisi  :a010:  :laugh:
Mr.4