May 19, 2012, 12:40:05 AM
Welcome, Guest. Please login or register.
74579 Posts in 2265 Topics - by 601 Members - Latest Member: dietaDyestashy

Author Topic: Pokazivac goriva  (Read 1279 times)

Offline renovr

• Renault 4 TL
    • View Profile
Pokazivac goriva
« on: October 15, 2007, 10:40:50 PM »
Plovak na rezervoaru mi nije radio nekih 5 god. kad juce dade znake zivota i to bas zivahno proradi ali ali nebi bilo ali da nije ali :s12: petljao sam nesto po istrument tabli,pronadjem ja lepo zicu koja je ukljucena u pokazivac na tabli,zatim skinem tu zicu povezem drugu kad gle cuda skala ode u maksimalni plus a u rezervoaru svega 5 lit. :kuler: izvadim zicu,stavim opet staru a ono nista,znaci struja,e sad razmisljam da potrzim instalaciju do rezervoara pa tu okrenem kablove i valjda ce da bude sve ok,da li neko zna da li se intalaciji prilazi odozdo ili mora da se skida rezervoar,ili ima neki poklopac ispod zadnjih sedista :a014:

Offline John Doe

• Renault 4 Alpine
  • R4 GTL Type 2
    • View Profile
Re: Pokazivac goriva
« Reply #1 on: October 15, 2007, 10:58:27 PM »
Da se dodje do plovka mora se skidati rezervoar, a da se skine rezervoar mora se skidati nosac rezervne gume da se izvuce rezervoar ispod torzija. Uglavnom nije tesko iako zvuci komplikovano.
Sve je 5 samo je Renault 4!
R4 at speed :)
R4 scandinavian flick :)
May the 4's be with you :D

Offline Serž

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
« Reply #2 on: October 15, 2007, 11:42:52 PM »
Ja sam već negde postavio ovu temu pa bi admin mogao da spoji. Meni je kazaljka titrala od min do max i imala neki svoj život. Onda sam skontao da s leve strane ispod petih vrata idu kablovi i da je jedan bio u prekidu. Od kad sam ga zakrpio rad OK. Vidi da nije to.
Onim čega se pristojan čovek stidi primitivac se ponosi. A nije qrac.

Offline renovr

• Renault 4 TL
    • View Profile
« Reply #3 on: October 16, 2007, 01:03:22 AM »
Ajde molim te samo mi preciznije objasni gde se tacno nalaze ti kablovi kod petih vrata,da li su ispod sasije negde kod rezervnog tocka ili bas u gepeku :a014:

Offline kole

• Baby Renault 4
  • *
    • View Profile
« Reply #4 on: October 16, 2007, 07:40:04 AM »
Do sad sam imao 3 renoa 4 i na svakom mi se pokario plovak u rezervoaru. Na prvom sam skidao ceo rezervoar, i video da  je to katastrofa, t.j. skoro svi srafovi su toliko zardjali da sam sve morao da ih secem. Vec na drugoj sam se setio da u gepeku isecem rupu i izvadim plovak kao na svim kolima. Imas mesto ispod zadnjih sedista koje je valjda u nekom projektu trebalo da bude rupa sa poklopcem. Brusilicom pazljivo iseces, i izvadis plovak.

Offline Serž

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
« Reply #5 on: October 16, 2007, 09:59:32 AM »
Ajde molim te samo mi preciznije objasni gde se tacno nalaze ti kablovi kod petih vrata,da li su ispod sasije negde kod rezervnog tocka ili bas u gepeku :a014:
Ja sam imao problem jer mi nekad radi, nekad ne. Kablovi o kojima govorim nalaze se ispod poda s leve strane skroz pozadi ispod petih vrata. Kod auspuha. Konkretno meni su bili loše vezani jedan koji ide iz levog zadnjeg krila odozgo (tu prolaze i kablovi za stop svetla i migavac) i drugi koji dolazi kroz šasiju ispod leve strane poda. Sreću se tačno iznad auspuha ispod petih vrata. Bili su, dakle, loše vezani i slabo izolovani pa se se  vremenom razvezali. Od kad sam ih dobro spojio od tada radi pokazivač. Ne mora da znači da je ovo i kod tebe slučaj, ali pogledaj. Ipak poslušaj nekog ko bolje zna jer ja nisam neki stručnjak, nego slučajno nađoh.
Onim čega se pristojan čovek stidi primitivac se ponosi. A nije qrac.

Offline renovr

• Renault 4 TL
    • View Profile
« Reply #6 on: October 17, 2007, 02:30:22 AM »
Havala puno,e u subotu cu da ga krstim nanu li mu groznu :a122: pa razvezacu ih pa makar se ceo umrsio :naughty:

Offline drMarty

• Renault 4 Alpine
  • Luđak za volanom :)
    • View Profile
« Reply #7 on: October 17, 2007, 08:00:54 AM »
Naoružaj se strpljenjem i polako.
Javi kako si prošao.

SMF 2.0 | SMF © 2011, Simple Machines
Renault 4 Serbia, Copyright © 2007 - 2011 :: Design by VojvodinaCafe

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal