Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length

Advanced search

62207 Posts in 1999 Topics- by 446 Members - Latest Member: jaki81
Pages: 1 ... 21 22 [23]   Go Down
Print
Author Topic: Uzroci visoke potrošnje  (Read 17683 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
paice
Baby Renault 4
*

View Profile
« Reply #220 on: April 08, 2010, 09:38:16 AM »

Ne mogu da verujem da Reno moze da trosi 12 litara???!!! Pa to je vise od nekih Mercedesa?! Ja imam stari TL i nebrojeno puta sam ga testirao na potrosnju. Dakle: u gradu 7.5, a na otvorenom (auto-put) 5.1-5.2 litara. I ni kapi vise. Na otvorenom voznja je izmedju 80 i 90 Km/h. Zimi mozda za 10-15 % vise, ali to je to. Nastelovani ventili, tranz. paljenje, bezolovni benzin i u njemu malo americkog (ABRO) aditiva za poboljsanje karakteristika. Znaci, nista posebno. Bezolovni sipam na nagovor mog mehanicara (i on sipa u svog Juga) vec godinu dana i nikad nisam zazalio. I nisam video nikakve promene sem manje potrosnje i boljeg starta. Da dodam da je Reno presao sve skupa 108000 Km. Dakle, veoma malo za to koliko moze. Ne trosi ni kap ulja, ne dimi i ima odlicnu kompresiju. Kad kazem kompresiju, mislim na to da kada ga prebacim iz 4. u 3. brzinu on zaista i koci.
« Last Edit: April 08, 2010, 09:40:51 AM by paice » Logged
frik-ri
Renault 4 Alpine

O'š se kladit da ima parking?!?!

View Profile
« Reply #221 on: April 08, 2010, 09:42:36 AM »

A da mozda ulje ne trosi jer mu se slijeva benzin u ulje, bilo preko pumpe goriva, bilo preko  ispiranja cilindara, odnosno njihovih stijenki.  smile
   Drugim rijecima - trosi on ulje, bez brige, jer trosi i novi. Dec ulja na milion, ali trosi. Naravno, ovo je superkarikirano. To sto ljudi misle da se ulje ''razrijedi'' od benzina i da se to ''osjeti pod prstima'' ne drzi vodu, jer ako motor trosi ulje - znaci da je vec dobrano razvaljen. Ako je razvaljen - to znaci da iza sebe ima iiihaaa-haaj kilometara (ako se to ''razvaljen'' ne odnosi na neku havariju ili sicno) a to pak znaci da je taj auto iznutra doslovce ''zalijepljen'' svim mogucim uljno-gareznim ostacima koje mozemo zamisliti. I onda to benzin ''ispire'' i opet se ta gusta masa ''stopi'' u ulju i ti ''pod prstima' (ihhh, neš' ti mjere...) osjetis kako ulje nije rijetko - i zakljuci se kako nema benzina u ulju. A ono - ima.

Master of the 25kW - Toruk Macto

...''...Malo sitne šane, tura pića za jarane, s drugim dijeli sve - tugu čuvaj za sebe.''...
Whitesnake
Administrator
Renault 4 Alpine
*

Живот на високим торзијама

View Profile WWW
« Reply #222 on: April 24, 2010, 09:58:56 PM »

Cuveni sraf za podesavanje smese na karburatoru, zavrtanjem se sta radi, samnjuje kolicina goriva u smesi ili se smanjuje kolicina vazduha  s25

Nasao sam odgovor, zavrtanjem srafa se osiromasuje smesa tj smanjuje udeo goriva u njoj  smile
« Last Edit: April 24, 2010, 10:12:52 PM by Whitesnake » Logged

За нове чланове је ОБАВЕЗНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТРОВАН ВЕЋ 22 ГОДИНЕ
stefan r4
Renault 4 TL
*

View Profile
« Reply #223 on: April 25, 2010, 04:34:31 PM »

Evo da se prikljucim temi, moj trosi 5,5 litara BMB na 2-2,5 dana :vidbudale:Kako je kupljen nista nije podesavano.Voznja je gradska, max 45km/h, uvijek drugom brzinom.Ali nikad nije trosio 12l
serz
Moderator
Renault 4 Alpine
*

View Profile
« Reply #224 on: April 25, 2010, 05:56:43 PM »

Ima jedan vic kad tip dođe kod urologa, baci patku na sto, ništa mu nije nego samo da se pohvali.
Šta je tvoj savet? Kupiti i ništa ne podešavati?

dovoljna je jedna riječ...
Mocni Rendzer
Renault 4 Alpine

View Profile
« Reply #225 on: April 25, 2010, 07:29:37 PM »

Rešite problem visoke potrošnje - ugradite TNG!

Šalim se, ali uradite prvo ovo:

Rezultat je ovo:

Onda oterate auto u karburator servis "Okretnoca" i za sat vremena dobijete uštelovan karburator koji će trošiti 5 - 7 l u zavisnosti od uslova vožnje...

Ovo sam radio sa sadašnjim karburatorom pre 4 godine i više ga nisam morao štelovati. Ovaj na slikama spremam za drugi motor ( opširnije u temi: http://forum.renault4serbia.com/index.php/topic,2326.20/topicseen.html ) a055

mahanje mahanje mahanje

Zumbuli su zumbuli, a ruža je ruža,
pa da na kraj sveta iznikne.
Pages: 1 ... 21 22 [23]   Go Up
Print
Jump to: