February 07, 2012, 06:58:36 PM
Welcome,
Guest
. Please
login
or
register
.
Did you miss your
activation email
?
Home
Forum
Help
Search
Media
Login
Register
73355
Posts in
2222
Topics - by
533
Members
- Latest Member:
csontig
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Renault 4 Serbia :: Fan Club
»
Renault 4 Serbia :: Dnevna soba
»
Tehničke diskusije
»
Uzroci visoke potrošnje
« previous
next »
Print
Pages:
1
...
20
21
[
22
]
23
Go Down
Author
Topic: Uzroci visoke potrošnje (Read 28037 times)
Whitesnake
Renault 4 Alpine
Re: Uzroci visoke potrošnje
«
Reply #210 on:
December 26, 2008, 01:05:38 PM »
prebogata ti je smesa benzinom pa akd mu jos smanjis dovod vazduha on se gusi, malo stelovanje nije na odmet
За
нове чланове
је
ОБАВЕЗНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТР
drMarty
Renault 4 Alpine
«
Reply #211 on:
December 26, 2008, 08:13:48 PM »
Taman u ponedeljak idem na štelovanje ventila,pa majstor nek i to sredi.
Inače potrošnja na otvorenom je ok,oko 5.5-6l,ali u gradu
NAJBRŽI PIVOPIJA U SRBIJI !!
matijak
Baby Renault 4
«
Reply #212 on:
December 30, 2008, 03:57:41 PM »
Evo mog iskustva. Kupio sam R4 GTL, u prilicno dobrom stanju.. presao 78.000km, garaziran itd... ali trosi je kao ala. Preko 12l u polugradskoj voznji. Rad na leru je bio izrazito aritmican. Bio sam kod majstor Srdjana, koji je navodno pregledao sve i zakljucio da je problem u paljenju. Stavio je novu platinu, svecice, nastelovao paljenje (razvodnik Ducellier). Zamenio je i dihtung usisno-izduvne grane. Cim sam preuzeo auto od njega, osetio sam primetno poboljshanje u ponasanju auta. Reno vise nije bio trom na gasu. Na zalost potrosnja je ostala ista. U TTD sam dobio vizitku od majstora Milana koji steluje karburatore i koji je strucnjak za potrosnju. Cicha je pregledao auto, ocistio karburator, nastelovao paljenje (kaze da je bilo rastelovano) i pregledao motor. Kada je sve vratio, provalio je da je aritmija rada motora u leru ostala. Sve je ponovo rasturio i nasao uzrok - deformisana emulziona cev temperature koja je u u karburatoru. Nikad cuo u zivotu, al' sam zapamtio tacno sta je rekao. Kaze da se ta cevka drzi na dva srafa koji usled vibracija znaju da se otpuste i naprave pomtnju. Elem, majstor Milan je to sredio i sada cemo videti kakva je potrosnja. Ja sam odmah primetio da motor u leru radi ritmicno.
Serž
Renault 4 Alpine
«
Reply #213 on:
December 30, 2008, 04:24:39 PM »
Pa stavljaj tog majstora u "preporučite servis".
Onim čega se pristojan čovek stidi primitivac se ponosi. A nije qrac.
MIRKO 5
Renault 4 Alpine
«
Reply #214 on:
December 30, 2008, 04:50:25 PM »
Комплетан проблем са мајсторима ,а и са нама је што немамо правог за карбуратор
Већина мојих другара мајстора не дира карбураторе јер то није љихов део посла
зато ако имате правог за карб дајте адресу
matijak
Baby Renault 4
«
Reply #215 on:
March 02, 2009, 01:31:52 PM »
Evo kontakta majstora koji servisira i steluje karburatore. Moja iskustva su krajnje pozitivna.
Milan Ivanovic mas.ing.
Vukasoviceva II deo br.55D
064 33 19 511
oseloth
Baby Renault 4
«
Reply #216 on:
April 08, 2010, 10:53:28 AM »
Meni ranger isto vuče 12 po gradu 9 na otvorenom. Imam baš program na iphonu za izračun potrošnje. Ventili su mi naštimani, imam tranzistorsko paljenje. Sve je na mjeru podešeno. Nove brtve na karbu i na dekli ventila. I opet on vuče. Karburator tri put štelan svaki puta sve dobro i na milimetar. I opet mi nije jasno. Još samo moram provjeriti brtvu na usisno ispušnoj grani sa bloka motora. Možda je to. Mislim da ću ga na ljeto morati rastaviti do zadnjeg šarafa. Sredit i opet sklopit.
Live to ride
Ride to live
Serž
Renault 4 Alpine
«
Reply #217 on:
April 08, 2010, 11:10:09 AM »
Ako je sve kao što kažeš onda ti najverovatnije ne valja taj program. Jedini tačan način da izmeriš potrošnju je da naspeš pun rezervoar, pređeš X kilometara i naspoeš ponovo pun rezervoar pa izračunaš. Što više kilometara pređeš to je mera preciznija. Preporučujem minimum 200 km.
Onim čega se pristojan čovek stidi primitivac se ponosi. A nije qrac.
oseloth
Baby Renault 4
«
Reply #218 on:
April 08, 2010, 11:22:23 AM »
tako i program radi. Uneseš natočeno gorivo najčešće do vrha pa vozim do nule tankam ponovo i upišem početne i završen kilometre. Točan je nažalost jer pratim još jedan auto. Hehe. Nešta je u njemu ipak
Live to ride
Ride to live
Ragnotti
Renault 4 Junior
«
Reply #219 on:
April 08, 2010, 11:33:19 AM »
Ima mnogo uzrocnika vece potrosnje kad je R4 u pitanju,jer je on jako osetljiv po tom pitanju.
Ako je sve tako dobro kao sto navodis,ventili,karb,digtunzi......onda sam se setio jednog nepisanog pravila kada je visoka potrosnja kod R4,a to je da u velikom broju slucajeva kod motora koji su u losijem stanju (koji su pri kraju),ne javlja se veca potrosnja ulja,vec benzina
To sam davno cuo od jednog naseg pokojnog majstora za rendzike,doctor zna ko je to.
To se desilo i na mom R4,motor je vuko,isao fino,ali ja sam znao da nije bas zdrav,zadnjih godina kod mene,nisam mu mogao nikako spustiti potrosnju ispod 10 litara,ulje nije trosio,ali bio je zreo za nove hilzne i karike.
Print
Pages:
1
...
20
21
[
22
]
23
Go Up
« previous