February 07, 2012, 05:35:52 PM
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
73357 Posts in 2222 Topics - by 533 Members - Latest Member: csontig

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Author Topic: R4 Felne...  (Read 54774 times)

Offline sawoodean

• Renault 4 GTL
    • View Profile
Re: R4 Felne...
« Reply #400 on: September 05, 2010, 07:08:14 PM »
Potpisujem ovo što je Frma napisao  :oki:

Znači zaključak je sledeći ,ako hoćeš da stavljaš ove felne jedino što možeš je kao što je već napisano da popuniš rupe i izbušiš nove ali po mom mišljenju isključivo na CNC bušilici zato što će ih tako izbušiti u milimetar tačno.Javi šta si odlučio i evo ti jedan primer takve modifikacije

http://forum.renault4serbia.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=2336

http://forum.renault4serbia.com/index.php?action=gallery;sa=view;id=2296

Ovo su felne sa nekog starog saab-a čak mislim da su i 15ce u pitanju,nisam sto posto siguran neko će me već ispraviti  :a055:

Offline Dr. Solex

• Renault 4 Junior
  • **
  • In LOVE!
    • View Profile
« Reply #401 on: September 05, 2010, 07:34:25 PM »
Sad se setio!!!  :a058:

Pre par nedelja sam video jedan adapter za felne. Jes, da su sa velikim trudom i preciznoscu radjene, ali su perfektno delovali.
Radi se o jednom ravnom celicnom "tanjiru" cca. 5-6mm debelom, na kojom su rupe koji pasu na original glavcinu, a prema spoljnjoj strani su brezoni koji pasu rupama novoj felni.
Ako ne mislis prepravljat krila, onda koristi gume 135 (u slucaju R4).
 :too:
Eto resenja!
Puno srece!  :a055:
The best feelings are those that
have no words to describe them...

Offline djenka

• Renault 4 TL
    • View Profile
« Reply #402 on: September 05, 2010, 07:39:34 PM »
Mogu da proverim kod jednog majstora, kod kog su inace moje felne trenutno na sredjivanju, da li moze/hoce to da uradi i za koju cenu. Svi tvrde da je vrhunski majstor za felne. Mozda je nekom i poznat, Rade iz Novih Banovaca.
Djenka

Offline Free_Climber

• Baby Renault 4
  • *
    • View Profile
« Reply #403 on: September 05, 2010, 07:44:35 PM »
3x112? ??? Onda je neko širio dezinformacije u ovoj temi...U redu, pošto smo rešili moju dilemu, na čemu sam vam zahvalan, ostaje mi samo da potražim dva Smarta po gradu, i skinem im prednje felne. (one su 5J ili 5,5J širine, zadnje su 7J, ne pasuju) Samo, moram da imam i saučesnika, da drži prednji kraj dok ja skidam! :vidiga: U nedostatku dobrovoljnog saučesnika, dajem ponudu da nađemo 4 Smarta, pa da se obojica ovajdimo. :kuler: Jesu 15-ice, al' sa niskoprofilnim gumama će da legnu na Rendžu! :a049:
Bez sve šale, najbolje bi bilo onda naći pristojne felne koje nemaju izražen prostor gde su rupe, pa njih zapušiti, obrusiti, i izbušiti nove, naravno na CNC bušilici. Ostaje samo naći nešto valjano... :osmeh: Hvala još jednom, pa javljam ako šta uradim.

Offline Free_Climber

• Baby Renault 4
  • *
    • View Profile
« Reply #404 on: September 05, 2010, 08:06:52 PM »
@Dr. Solex
Na eBay-u su ti adapteri 80E, danas sam video. Skupo... :a048: A gde si to video, možeš li da proveriš informaciju? Ako su 5-6 mm, ne vidim zašto bi morala da se prepravljaju krila ili da se stavlja uska guma, pa nije toliko pribijeno krilo uz gumu kad legne...meni su napred 155, i nije mi nikad zakačilo, što znači da sa adapterima ni 145 ne bi sigurno kačila nigde, jer je ona za po 5 mm sa obe strane uža od 155. Za nazad nisam siguran kako bi izgledalo, jer su mi nazad 135.(ko god da je to tako stavio pre nego što je auto došao kod mene, ja bih ga upitao...zašto je to uradio) Verujem da i nazad može 155, pa opet i sa tom pločom ne bi bilo problema ako se stavi 145, ali za to neka kaže neko ko ima iskustva.

@djenka
Ne znam na šta misliš, na popunjavanje rupa i ponovno bušenje? Ako možeš, proveri, pa javi, mnogima bi koristila informacija. :oki:

Offline Serž

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
« Reply #405 on: September 05, 2010, 09:26:14 PM »
Sad sam se prisetio šta ti voziš.
http://forum.renault4serbia.com/index.php/topic,2404.msg64965.html#msg64965
TL '77., stara klapna dovoda vazduha, levi brisač, (rat)kape na felnama u boji kola, zavesice iza točkova, sve niklovano uključujući čitave lajsne i rogove...  :a049:
Pa jesi li ti normalan da na to, na TO  :a045: stavljaš bilo kakve, a ne budžene sa premeštanjem rupa aluminijumske felne? Pored onakvih kapa.  :s25: Na ovo idu eventualno još niklovani obruči na felnu i to je to. A pozadi su ti gume 135 jer je to originalna mera i šta god ti ko rekao to su najbolje gume za Četvorku. Pamet u glavu i nemoj da napraviš grešku. Ako i napraviš... pa vidi da na okupljanja dođeš sa originalnim točkovima jer za sebe, Katraša i još neke FRIKOVE ne mogu garantovati kako će se ponašati ako to čudo vide sa alu felnama, a posebno niskoprofilnim gumama.
Sve ovo, naravno, nije moja stvar nego tvoja i nemam prava da se mešam, ali pišem u dobroj nameri, bez želje da te ponizim ili tome slično  :a024:. Sasvim tačno. Ali ovako starih i ovako (makar spolja gledajući) dobro očuvanih ima veoma, veoma malo i zato pišem ovo. A ti radi kako ti volja.
Dixi!  :dry:
Onim čega se pristojan čovek stidi primitivac se ponosi. A nije qrac.

Offline Free_Climber

• Baby Renault 4
  • *
    • View Profile
« Reply #406 on: September 05, 2010, 10:32:42 PM »
Sad sam se prisetio šta ti voziš.
http://forum.renault4serbia.com/index.php/topic,2404.msg64965.html#msg64965
TL '77., stara klapna dovoda vazduha, levi brisač, (rat)kape na felnama u boji kola, zavesice iza točkova, sve niklovano uključujući čitave lajsne i rogove...  :a049:
Pa jesi li ti normalan da na to, na TO  :a045: stavljaš bilo kakve, a ne budžene sa premeštanjem rupa aluminijumske felne? Pored onakvih kapa.  :s25: Na ovo idu eventualno još niklovani obruči na felnu i to je to. A pozadi su ti gume 135 jer je to originalna mera i šta god ti ko rekao to su najbolje gume za Četvorku. Pamet u glavu i nemoj da napraviš grešku. Ako i napraviš... pa vidi da na okupljanja dođeš sa originalnim točkovima jer za sebe, Katraša i još neke FRIKOVE ne mogu garantovati kako će se ponašati ako to čudo vide sa alu felnama, a posebno niskoprofilnim gumama.
Sve ovo, naravno, nije moja stvar nego tvoja i nemam prava da se mešam, ali pišem u dobroj nameri, bez želje da te ponizim ili tome slično  :a024:. Sasvim tačno. Ali ovako starih i ovako (makar spolja gledajući) dobro očuvanih ima veoma, veoma malo i zato pišem ovo. A ti radi kako ti volja.
Dixi!  :dry:

Hej, polako druže, nisu nove felne namenjene za mog plavušana. :a050: Hajde sad obriši te suzice pa da čuješ priču. :osmeh: Ovaj TL ostaje "stock" do kraja, neće na njemu biti budževina i kojekakvih instalacija i koječega, daleko bilo razbušenih felni. Pa to bi bilo svetogrđe, što neko reče tamo negde na početku teme. :a024: Planiram da pazarim nekog GTL-a za male pare, pa da ga lagano sređujem u neku sport varijantu. :vidbudale: A za felne se raspitujem da bih znao šta smem da pazarim ako mi nešto naleti, jer kol'ko vidim sve su ređe dobre felne za male pare, pa se valja obezbediti na vreme... :siroma: Gume na TL-u sam spomenuo samo radi poređenja, zbog tih adapcionih ploča. A kad smo već kod njega, da spomenem da ovih dana kupujem nove gume za napred, jer su te stare 155-ice stavljene polovne, i to sa ćelavom unutrašnjom stranom. (na čemu god da su bile, taj nije znao za reglažu trapa) I kupiću winteru, ako nađem 135, da bude kao original, a i da lakše motam volan bre! :dry: Ističe mu uskoro registracija pa ću tad da mu odradim mali servis, al' da ne zalazim dalje u :a0266: Pozdrav tebi i budi bez brige. :a055:

Offline Serž

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
« Reply #407 on: September 05, 2010, 10:44:55 PM »
Uf, dobro je. Ja već mislio... :s25:
 :mahanje:
Onim čega se pristojan čovek stidi primitivac se ponosi. A nije qrac.

Offline Whitesnake

• Renault 4 Alpine
  • Живот на високим торзијама
    • View Profile
    • R4GTL '88   X2
« Reply #408 on: September 05, 2010, 11:21:22 PM »
I ja sam pomislio bice belaja  :s25:  :a0103:   :osmeh:
За нове чланове је ОБАВЕЗНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТР

Offline djenka

• Renault 4 TL
    • View Profile
« Reply #409 on: September 09, 2010, 11:09:51 PM »
Stigle felne sa sredjivanja. Ja sam vise nego zadovoljan. Jedna prethodno radjena, lose. Druga napukla. Po mom misljenju odlicne su uradjene. Jos samo da se naprave cepovi od aluminijuma i da se na cepovima na glodalici upusti Renault znak.

Uploaded with ImageShack.us

« Last Edit: September 09, 2010, 11:20:31 PM by djenka »
Djenka

SMF 2.0 | SMF © 2011, Simple Machines
Renault 4 Serbia, Copyright © 2007 - 2011 :: Design by VojvodinaCafe

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal