February 07, 2012, 06:11:40 PM
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
73357 Posts in 2222 Topics - by 533 Members - Latest Member: csontig

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Author Topic: Plin  (Read 39605 times)

Offline Gavrilo

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
Re: Plin
« Reply #320 on: April 30, 2010, 04:52:04 PM »
NE ne Serz,posle 3 godine i 90 000km je probila membrana... :osmeh: :a025: :a0301:

Offline Markony

• Baby Renault 4
  • *
  • Red Devil
    • View Profile
« Reply #321 on: July 13, 2010, 10:28:50 PM »
moj TL trosi 5l TNG i ja sam prezadovoljan .... p.s manje mi trosi preracunato u parama , nego skuter aprilia sr50 koju imama  :naughty:
Renault R4 TL 850 & Audi 200 2.2 Turbo moja dva najdraza mezimca :)

Offline overlord

• Baby Renault 4
  • *
  • Got speed? I have 4 - Reno 4!
    • View Profile
    • GTL '91
« Reply #322 on: October 18, 2010, 10:41:48 PM »
ko hoce sam da ugradi plin ode subotom na bubanj i nadje uredjaj za otprilike:
lovato 120E
voltran 80E
hema 90E (1 god garancije)
ovo su cena maxi kitova, odnosno fali vam samo jos boca i to je to. boce se krecu oko:
32L 3200din
80L 50000din
34L toroidna 6000din.... itd
Znam da je ovo stari post ali imam par pitanja u vezi njega a to je da li ima jos da se kupe i da li po novom zakonu smem sam da ugradim plin (zbog atesta)? :a014:
Jbg ja odkad mi zena (uskoro bivsa) odvela dete kod svojih ja picim skoro svaki dan oko 180km tj. Beograd-Sabac-Beograd i do sada sam uspeo za mesec dana napraviti oko 3100-3200km... :a0103:
Kao sto se vidi za te pare bi mi se plin bogato isplatio... Ipak planiram svaki dan da idem da ga vidjam sto mi dodje oko 5400km mesecno :a070: (mozda i Gavrila zeznem  :zloca:)
Zato mi treba bilo kakva vasa pomoc oko ugradnje plina... Kao sto cu kasnije objasniti u "napokon moja" temi menjam skoro vecinu zadnjeg dela poda i veznog lima sa 5 vratima pa sam mislio da ce pod biti dovoljno jak za montiranje plina ispod...

Unapred zahvala,
Tata
Got speed? I have 4 - Reno 4!

Offline Gavrilo

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
« Reply #323 on: October 18, 2010, 11:27:48 PM »
Mislim da se ne isplati da pokusavas sam da ugradis plin,ipak je sigurnije da ti ugradi neko ko je strucan i ko zna. Nije to za zezanciju... I kupovati te uredjaje na potoku,od ko zna odakle itd....
Lik koji je meni ugradio plin stvarno je ugradio profi,do sada nisam imao nikakvih problema sa plinom,osim prosle godine kada je crkla membrana na rasprsivacu,a to mora da crkne posle veceg broja predjenih kilometara.
Bolje da das 100 eura majstoru da ugradi i da prodjes atest nego da te cimaju na atestu pa da opet placas majstora da popravlja.
A cuo sam sada da su na atestu rigorozniji nego ranije.
A da ces me zeznuti sa km verujem da hoces  :a0181:,dobijam ovih dana sluzbeni auto tako da se renoL nece vise akati po gradu po guzvama,renol ce biti za uzivanciju,a samim tim dosta manje km . :a045:

Ako hoces slikacu sutra motorni prostor da vidis kako cevi od plina stoje...Sve po ps-u
« Last Edit: October 18, 2010, 11:29:38 PM by Gavrilo »

Offline milosbeli

• Renault 4 TL
    • View Profile
« Reply #324 on: October 19, 2010, 12:01:04 AM »
sto se tice samog uredjaja i instalacija, slobodno kupi na bubnju, jer sve sto nadjes na bubnju, nalazis i kod nasih majstora koji ugradjuju plin. orginal lovato se proizvodi u vicenci i ne proizvodi se vise venturi varijanta, vec se to proizvodi u sofiji. prelistajte malo internet pa cete pronaci. sto se tice izbora uredjaja, preporucujem lovato, jer koliko sam se do sad susretao sa uredjajima, najbolje se pokazao. jeste bugarski i jeste najskuplji, ali radi za sve pare. sto se tice samo-ugradnje, to ti nikako ne preporucujem, ako nisi nikad to radio. sto se tice atesta, nemas nikakav problem na atestu, ako je sve uradjeno po propisu, pa makar nemao ni jedan papir od boce i isparivaca! zato ti kazem, ako nisi nikad ugradjivao plin ne upustaj se sam u to, jer ima mnogo stvari koje se ne mozes da shvatis samo citajuci postove, vec to mora neko da ti pokaze.

Offline Gavrilo

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
« Reply #325 on: October 19, 2010, 08:52:35 AM »
Zeta su mi vratili sa atesta pre par meseci jerr nije imao valjane papire.NA papiru je falio broj boce..MOzes misliti gluposti.MAlo photoshopa i onda je prosao atest.

Offline milosbeli

• Renault 4 TL
    • View Profile
« Reply #326 on: October 19, 2010, 11:24:45 AM »
ja sam prosao atest bez i jednog papira. niti sam imao od boce niti od isparivaca. sto je u sustini i ne bitno jer na boci imas ime proizvodjaca, serijski broj i datum proizvodnje, a na isparivacu serijski broj i ime proizvodjaca. zavisi od toga gde radis atest. ja sam uvek radio u AMSS jer su se najbolje pokazali (pricajuci sa drugim ljudima), ljubazni su, ako nesto nije u redu, objasne ti sta, ne cimaju za neke gluposti. ono sto njima pise u pravilniku, ako je to ispostovano, prolazis sigurno. ako se neka stvar njima ne svidja, a dozvoljena je pravilnikom, skrene ti paznju na to da je bolje za tebe, zbog toga i toga da to ispravis tako i tako.

Offline Dr. Solex

• Renault 4 Junior
  • **
  • In LOVE!
    • View Profile
« Reply #327 on: October 19, 2010, 03:38:49 PM »
Priljatelju!
Samo mogu da citiram one, koji su pisali ispred mene: NEMOJ SAM!  :a058: Daj Majstoru (kako sam skontao 100 eurica i miran si.)
Ja sam napravio komsiji (na ranch-u, il' na salasu, kako neki zovu), da mu vodena pumpa radi na gas (iz boce). Nije neka carolija.
Ali to NIJE (auto) R4!!!
Mogao bi da ti dam savete ali najbolji je: nemoj sam!

Pozdrav
Dr. Solex
P.S.: Pripremajte se za 05. 2011.  :kolce:  :a055:  :lazy: Naravno i za Pariz...
The best feelings are those that
have no words to describe them...

Offline stangla

• Renault 4 TL
  • штангла и црвeни змај
    • View Profile
« Reply #328 on: January 13, 2011, 09:02:36 PM »
Imam fix ideju za ugradnju plina ,ubacio bih bocu na mesto gde ide rezervni tocak,neznam da li bi tako prosao atest.
HASTA LA VICTORIA SIEMPRE

Offline Neb_Mes_Ur_Mau

• U meni spavaju, anđeo i đavo. Upoznaćeš onog' kog prvo probudiš.
  • Super Moderator
  • Renault 4 Alpine
    • View Profile
    • [b][size=24pt]Kv Crew Rules everywhere!!!!![/size][/b]
« Reply #329 on: January 13, 2011, 09:25:17 PM »
Imaš na AMSS kompletno uputstvo, možeš da uradiš da boca bude ispod ali moraš da napraviš limenu zaštitnu oblogu oko boce. Po njima (zakonu bla, bla, bla) boca ne sme da bude vidljiva, i pri tom nije bitno koji lim ćeš upotrebiti i kako ćeš ga učvrstiti, prošitaj uputstvo i to je to...
Nekad se svi prave pametni, a nekada se svi prave glupi. Valjda je u ljudskoj naravi da pametuju kad je već kasno i šute dok se nešto još može napraviti.
Kv Crew Rules everywhere!!!!!
http://www.renault4.x3.rs/
http://stedljivekuce.47.forumer.com/viewtopic.php?f=23&t=21&sid=

SMF 2.0 | SMF © 2011, Simple Machines
Renault 4 Serbia, Copyright © 2007 - 2011 :: Design by VojvodinaCafe

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal