February 06, 2012, 12:30:36 AM
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
73351 Posts in 2222 Topics - by 532 Members - Latest Member: gulipest

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Author Topic: Plin  (Read 39513 times)

dubo 78

• Guest
Odg: Plin
« Reply #10 on: April 17, 2007, 10:03:02 AM »
Odlično
Veoma interesantna diskusija...Kod mene u Trebinju ugradnja plina košta oko 250 euro.
Auto mi troši izmedju 6 i 7 l,kod nas prilično lošeg goriva.Auto uglavnom koristim za ribolov i loko,pa jedno oko 5000 km godišnje.Cijena plina kod nas je oko 1/2 euro.Razmišljam da ugradim plin i tako to.. :siroma:

Offline Gavrilo

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
« Reply #11 on: April 17, 2007, 01:40:45 PM »
pa ako prelazis oko 5000km godisnje,onda je pitanje da li ti se uopste isplati ugradnja.Al onda ces ga sigurno vise voziti.I naravno,vrlo bitna stvar,tj,najbitnija,u kakvom ti je stanju r4?Ako je zdrav,prav,e onda udri.

Offline Whitesnake

• Renault 4 Alpine
  • Живот на високим торзијама
    • View Profile
    • R4GTL '88   X2
« Reply #12 on: April 21, 2007, 01:08:01 AM »
Renault 4+plin=upaljac :a052:
За нове чланове је ОБАВЕЗНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТР

Offline Pasha

• Super Moderator
  • Renault 4 GTL
  • EX El Prezidente kao!
    • View Profile
« Reply #13 on: April 21, 2007, 02:07:35 AM »
......we are the first to program your future......

dubo 78

• Guest
« Reply #14 on: April 21, 2007, 09:16:59 AM »
Još nekoliko detalja..
Koliko mi se čini ugradnja plina je ipak isplativa investicija,ali najvažnija je stavka:dali se ima u šta ugraditi(stanje auta)
Pošto je moj 4 ko boca (kod nas nema snijega,pa samim tim ni soli na putu),mislim da može dati ruke još oko 5 god (mogao bi i više ali će se sigurno pojaviti problem nedostatka djelova)Dakle,ipak mislim da se isplati.. :kuler:

Offline Gavrilo

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
« Reply #15 on: April 21, 2007, 02:13:28 PM »
plin je zakon.ugradjuj,ne misli puno.ne cujes MOTOR U KABINI.tih,fin,al nema vise potpisivanja i cepanja guma.al zato na pumpi,malo para puuno voznje. :lazy: :lazy: :lazy: :osmeh: :osmeh: :osmeh:

Offline paja banjac

• Baby Renault 4
  • *
    • View Profile
« Reply #16 on: May 06, 2007, 06:58:11 PM »
prijatelji sve što sam od Vas pročitao o plinu nije tačno vozim auto več 4 godine naplin i mogu da vam kažem da je samo bitno koji majstor Vam ugrađuje plin. Inače auto mi troši potpuno isto benzin i plin nema razlike kako u potrošnji tako i u vožnji.I još jedno plin je čistiji od benzina i zbog toga u pojedinim evropsim zemljama vlasnici vozila koji voze na plin imaju povoljnosti prilikom registracije svog vozila. Jedino je tačno da boca za plin zauzme jedan deo prtljažnog prostora ali složićete se nema jare i pare. U nišu ugrdnja plina u zavisnotsti od marke uređaja se kreće od 160 do 220 evra za motore sa karburatorom, i do sada nisam video niti čuo da neko u srbiji ima original lovato uređaj, obično su to uređaji proizvedeni u turskoj.

Offline Neb_Mes_Ur_Mau

• U meni spavaju, anđeo i đavo. Upoznaćeš onog' kog prvo probudiš.
  • Super Moderator
  • Renault 4 Alpine
    • View Profile
    • [b][size=24pt]Kv Crew Rules everywhere!!!!![/size][/b]
« Reply #17 on: May 07, 2007, 01:24:30 AM »
e nemogu a da se ne umesam u dilemu.

Ugradjuj ako Boga znas, ima da se navozas ko Mika Hakinen, a skoro za djabe.
Ugradio sam polovnu toroidnu bocu BRC, dosla iz Italije sa neispravnim multiventilom, cena na pijaci u Kv 45 e.
Kupio novi multi ventil Lovato 3475 din, sa el. indikatorom napunjenosti koji je kostao dodatnih 1800 din.
Ventili 2 kom 20 e, 1 ventil za benzin, i dva za plin(jedan na boci drugi ispod rasprsivaca, turska kopija lovata- ovo neka vas ne brine, posto je motor od R4 male zapremine nece praviti problema), pazite na smer ugradnje rasprsivaca da vas posle ne zeza membrana u voznji pri koci/stani. Uzeo Lovato prekidac, sa dioda indikacijom stanja plina u boci cena u Kv 1857 din. Sutra mozda posaljem slike, ako stignem. Pecurka za tocenje plina turska, bitno je samo da pistolj moze da se ukopca, a to da li kuglica (jednosmerni ventil na pecurci) drzi neka vas ne brine jer postoji jos jedan ventil na samoj boci koji neda da plin iscuri iz boce. Iz prakticnih i sigurnosnih razloga bocu nikad ne bih stavio u gepek. A bez rezervne gume se u Eu vozi ionako dosta ljudi u dobrim i skupljim autima pa sto ne bih i ja. Sprej za krpanje guma sve sa cepovima 467 din, InterEx Cacak, kompresor Einhell  Wobby Haus Cacak 500 din, radi odlicno, klinci u ulici me ubise za pumpanje lopti, a komsije na bausteli za pumpanje guma na kolicima, samo sprej ljubomorno cuvam. Plin ugradio sa drugarom, investicija od 2 Coca-cole i jedne Milka cokolade. Creva za grejanje rasprsivaca kupite na pijaci, sve gumeno kosta oko 700 din, Cu cevi uzmite u radnji sa vodo materijalom cena oko 600 din (3.5m za od motora od boce i oko 0.5m od pecurke do boce-ne znam napamet fi, ali cu i to javiti). Nije to tolika nauka. Diznu ubusite u karburator i neka obavezno bude zasecena pod uglom (45-60 stepeni) tako da uvek baca plin na dole, a ne u zid karburatora. Diznu za vakum i ne trebate, ali ni to nije problem, ubusi se rupa u izduvnu granu i voila.

Zakon kaze. boca mora da bude zasticena odnosno, mora da se zatvori limom da se ne vidi, mislim kao to ce da je zastiti, pa ipak je ona jaca od tog lima, ali zivimo u zemlji gde logika napusta ljude na ulazu u politicke vode. Cu cev polozite sredinom vozila uz onaj kanal za kocnice ili cemu vec sluzi ona kutija na sredini vozila (oluk). Boca zbog atesta mora biti mladja od 10 g. E sad, neki likovi koji ugradjuju plin kazu da boca mora da bude bar pola metra udaljena od auspuha, a drugi da je taj razmak 20cm. Onda neki tvrde da je to min razmak izmedju Cu cevi i auspuha. Srbija je to brale, mada mi prva varijanta nema logike, jer u pasatu karavanu 2nd gen. je taj razmak manji od 7cm (fabr. ugradjen plin, auto stigao iz Italije i ide na TNG).

Moj zez je bio sto sam uzeo 55kg bocu koja je malo prevelika pa sam morao da odsecem onaj sraf sto je do tad drzao rez. gumu i da malo isecem zadnji vezni lim da bih naknadno saznao da postoje i low profile boce, ali hebiga. Cena nove u Cacku je 85 e, ali se narucuje. Zbog toga sto nama treba boca sa spoljnim ventilom kojih kod nas bas i nema, zato i jesam uzeo prvu na koju sam naleteo.

Sto se tice potrosnje i vuce: sve su to detalji, ako stedis- auto slabije vuce, ako ne stedis moze da ide i bolje nego na benzin- za to je odgovoran onaj sraf-ventil sa oprugom koji se nalazi na crevu koje dovodi plin u karburator, mada ne sumnjam da cete experimentom utvrditi kako sta radi.
Ako ima jos pitanja slobodno pisite... :a0266:

PS: ima i jedna caka u vezi toroidne boce, a to je da da ce vam auto biti spreman za Pimp my ride Show... :kolce:
Nekad se svi prave pametni, a nekada se svi prave glupi. Valjda je u ljudskoj naravi da pametuju kad je već kasno i šute dok se nešto još može napraviti.
Kv Crew Rules everywhere!!!!!
http://www.renault4.x3.rs/
http://stedljivekuce.47.forumer.com/viewtopic.php?f=23&t=21&sid=

Offline Gavrilo

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
« Reply #18 on: May 07, 2007, 11:51:55 AM »
expert! :osmeh: :osmeh: :osmeh:
plin zakon.

Offline Gavrilo

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
« Reply #19 on: May 07, 2007, 12:30:50 PM »
prijatelji sve što sam od Vas pročitao o plinu nije tačno vozim auto več 4 godine naplin i mogu da vam kažem da je samo bitno koji majstor Vam ugrađuje plin. Inače auto mi troši potpuno isto benzin i plin nema razlike kako u potrošnji tako i u vožnji.I još jedno plin je čistiji od benzina i zbog toga u pojedinim evropsim zemljama vlasnici vozila koji voze na plin imaju povoljnosti prilikom registracije svog vozila. Jedino je tačno da boca za plin zauzme jedan deo prtljažnog prostora ali složićete se nema jare i pare. U nišu ugrdnja plina u zavisnotsti od marke uređaja se kreće od 160 do 220 evra za motore sa karburatorom, i do sada nisam video niti čuo da neko u srbiji ima original lovato uređaj, obično su to uređaji proizvedeni u turskoj.
[/quo
kad sam ugradio plin,dobio sam neke papire na poljskom,ne na turskom.Al kako god,do sada se extra pokazao. :s35: :s35:

SMF 2.0 | SMF © 2011, Simple Machines
Renault 4 Serbia, Copyright © 2007 - 2011 :: Design by VojvodinaCafe

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal