Ojla Katroljupci... Vidim nema mene - nema ni postaova od pola stranice... Tc, tc, tc...
Paa, ako smijem...

Uglavnom, svoju nikadaprezaljenu Katru sam kupio nakon sto su mi ukrali moju, isto tako nikadprezaljenu Fiat Cromu. To je bio bolid

Nabrijana i to onako kako Bog zapovijeda: Motor, kocnice, ovjes!!! Nikakav sminkeraj. Nakon sto su je ukrali, ostao sam 'bos' na cesti, ono, lagano Ford Tabanus, Cipeltrans ili pokoji Mercedes javnog prijevoza. Na posao sam redovito isao prije 5 ujutro, nekad i ranije, te sam morao uzeti bilo sto za voznju. Ispostavilo se da kolega sa posla ima 'neku cetvorinu' za prodati, kao, povoljno...

I ja ne budi lijen, pitaj, dogovori i ispadne da je prodaje za 1500 starih, dobrih, nikadprezaljenih, njemackih maraka. Btw, deeebeeelo ispod trzisne cijene.
Kako su tada katrice bile full na cijeni, odlucio sam ju uzeti (jos je bila i regana godinu dana

), pa kakva bila da bila. I ako ju odlucim prodati danas-sutra, nakon sto se 'snadem za prvu ruku' i nakon toga kupim 'PRAVI' auto, malo ju usminkam i prodat cu je MINIMALNO za iste pare.
I odo ja nju vidjeti. Ispred ducana od kolege tipicna katrica; krem boja bijele kave, sva istuckana kao golf loptica, unutra neke presvlake tipa grinjodrom, navlaka na volanu... Ali kontam: '90-a godina... Farbanje i vrijedi BAR 2500DEM-a. Dode kolega i pita: 'Sta radis?' Ja velim: 'Pa gledam auto!' a on meni 'Pa nije to moj auto!!!'

'Moj je iza!!'
I mi iza ugla, a tamo... METALIC PLAVA KATRA, NIGDJE UDARENA, RAVNA K'O BOCA, KAO NOVA!!!

Mislim u sebi, ajde bar nije raskasetana, bar 'lici' na auto... Dogovor odmah pao, izbrojim mu 15 lijepih, nikadprezaljenih, plavih novcanica i doma!!!
Iz minute u minutu sok za sokom!!! Sjednem u auto, auto klekne. Zatvorim vrata, kao da sam u vitrini... Papucice - prica za sebe. Onaj gas mi nije sjeo bar mjesec dana.
U planu je bilo da ju vozikam 'dok se ne snadem' i prodam ju za realno 3000DEM jer je uistinu bila ocuvana. Tapecirunzi kao novi, a onaj na krovu bijel kao oblak, nigdje zagreban, kamoli poderan. Ma auto je bio bomboncic!!! I najjaca stvar imala je 34,000Km na satu.
Na kraju... Summa summarum, kupio sam ju pocetkom 2000. taj sam auto vozio do prosle godine kad sam ga morao prodati. Kad sam ga prodavao, imao je preko 230,000Km na satu. Zaljubio sam se u nju u prvih tjedan dana, postala je prvo 'FORA AUTIC ZA VOZIKANjE I ZA NA MORE' pa je postao 'FORA AUTIC ZA PREVESTI SVAKAKVE GLUPOSTI' pa je postao 'FORA AUTIC ZA IZLETE I VOZNjU VAN ASFALTA' nakon nekog vremena je postao 'AUTIC KOJI NIJE IMAO NITI JEDAN KVAR'.
Nakon nekog vremena je to postao
'NAJBOLJI AUTO KOJI SAM IMAO PRILIKE VOZITI', a vozio sam, vjerujte svasta.
To je jedan od rijetkih automobila sa kojim sam bez ikakve brige mogao na put i u kojeg sam imao puno povjerenje!!!
I sad opet ganjam uzeti katricu, samo sto ih je sve manje i manje dobrih. Kao sto je receno, tko ju ima, a da je dobra, nece ju prodati. Imam jednu katricu 'na nisanu' vec mjesecima. Auto je u ne dobrom, nego odlicnom stanju. Garazirana, nema trunke hrde, a trulez je nepoznanica! Zadnji most i podovi zdravi k'o dren. Samo sto me tip zavlaci za papire.
Eto... Za sada toliko... Nadam se da vas ne gnjavim. Uglavnom, cijenim svako slovo ovoga, kako vi kazete SAJTA, i za pohvalu je trud i entuzijazam kojeg ulazete. Drago mi je sto sam se logirao, samo mi je bed sto, jos uvijek, nemam katricu.