February 07, 2012, 06:47:25 PM
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
73357 Posts in 2222 Topics - by 533 Members - Latest Member: csontig

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Author Topic: Turbo na renault 4F6  (Read 922 times)

Offline milosbeli

• Renault 4 TL
    • View Profile
Re: Turbo na renault 4F6
« Reply #10 on: July 23, 2010, 12:45:10 AM »
pa najbolje resenje je da uzmes karburator i turbinu sa istog motora. time si resio problem dovoljnog doziranja goriva kada se turbina upali. u ovom slucaju bi moglo da se ubaci karburator i turbina sa fiat una 1.3 turbo, ali bi moralo da se smanji protok goriva kroz diznu i da se smanji nadpritisak! prvo smanjis protok goriva, a nakon toga kroz vise proba se polako smanjuje nadpritisak.

Offline Serž

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
« Reply #11 on: July 23, 2010, 12:48:55 AM »
Onim čega se pristojan čovek stidi primitivac se ponosi. A nije qrac.

Aldin93

• Guest
« Reply #12 on: July 23, 2010, 12:58:51 AM »
Ma i ja sam dugo razmusljo o turbu i odustacu od toga....Stas kad mi poveca potrosnju  :a070:
Ma nis onda bi konto malo karburator naci neki boji sto daje snage a nepovecava potrosnju.Znao sam ja da je 1.1 motor premal za turbo i kad bi ga stavio bojo bi se da ce puknut motor...  :c070:
Fala vam na info o turbu i tome mozda budem nesto kasnije to radio kad budem imo kesa ali zna se u ovo vrijeme slabo ko ima kesa... :a045:

Offline frik-ri

• Renault 4 Alpine
  • O'š se kladit da ima parking?!?!
    • View Profile
« Reply #13 on: July 23, 2010, 01:58:10 AM »
  Auuuuffff... A avo i Papagaja sa Kvarnera... Kraaaa-Kraaaa...  :osmeh: :osmeh:

Po meni najbolji kompromis dobiveno ulozeno je modifikacija postojeceg standardnog Katrinog motora i to:
*Modifikacija glave: Maaaalo ju malo spustiti, prosiriti usis i ispuh, srediti ventile
*Drugi karburator - neku duplu Weber zvijer. Moze i Solex, moze i nesto drugo ali na Weber mi se odmah ''dizu dlake''...
*Najvaznije: modificirati auspuh u inačicu hand made 4-u-2-u-1 sa protocnim loncima...

Evo, ja sam jutros u 4:00 doslovce duuuuusu jadnom Pucku izvadio, sve sam aute prestigao koji su se vozili po magistrali i iz Rijeke, tocnije sa Drenove gdje zivim, preko zaobilaznice se spustio na Bakar i preko Bakarca i Kraljevice dosao do Šmrike za doslovce 15-ak minuta. Gotovo sve zavoje sam bogovski proklizavao i ne znam da li Katra moze ''naci'' jos potencijala za dodatnih 20-ak, 30-ak km/h za brzi prolaz kroz zavoje.
   Lijepo je imati 100-tinjak Alpininih zvijeri od podivljalih pastuha pod haubom, ali... Pokusao me je drzati jutros jedan Clio II (pooojma nemam koji model) nakon sto sam ga doslovce preskocio, ali nije me mogao stici.
   Istina i Bog da sam ga ''uhvatio'' na spavanju dok je krstario 80-ak 90-ak km/h u gluho doba noci, ali kad sam ga pretekao poceo je i on ganjati, ali je vrlo brzo odustao jer sam u meduvremenu ispreskakao jos dva-tri auta...
   Jos jednom kazem... Lijepo je imati Alpinu, zavidim ludom Johnu  :a0181: :a0181: koji ju slozio doslovce preko noci (bar se nama tako cini - mislim da to njemu nije bilo tako i da ga je to kostalo bar tri kile zivaca) i zavidim mu  :a0181: :s35: kako je prepadao ljude i pravio ih budalama na cesti.  :vidiga: :vidiga: :vidiga:
   Lijepo je imati takvu zvijer i piciti kao Jan 200km/h na autoputu, ali je meni gust deklasirati ljude koji se kolju po cesti i misle da su bolji i od Schumachera, Alonsa, Hamiltona, Prosta i Webera zajedno. Na spominjem namjerno Sennu, jer tko misli da je bolji od njega - taj je jednostavno za zutu zgradu i kosulju koja se kopca odiza...  :osmeh: Culi ste U Zuzicityu Ivana Krstitelja sta sam tipu radio po zavojima sa Vjekom. Tipa sam stigao, a on, kao zuri mu se i ful brzo vozi... Prvo sam mu se smijao i onda ga ubio u pojam po zavojima do te mjere da je stao kilometar-dva dalje sa cetiri zmigavca na prvo ugibaliste i propustio me masuci nesto kao ovaj smajli  :d018: Da se razumijemo - tip je umisljeni ten-krene i ne zna voziti i to ti je.
   Jos jednom kazem... Turbo je po meni totalni promasaj jer modifikacija atmo motora na turbo kosta vremena, para i zivaca i jos malo para. I kad se slozi, a vidio sam ih samo...  :a014: Jedan ili jedan i p'o u zivotu - svodi se da je to u biti neki garazni izradak koji na svakih 1000 km ceste ima 1000 sati klepanja sarafljenja u garazi. Sto je najgore svi imaju dva reziam rada - ugaseno I BRUTALNO.  Tu i tamo se moze podesiti BRUTALNO da radi MALO BRUTALNO, VOZLJIVO BRUTALNO I BRUTALNO BRUTALNO. I taj auto nikada nece iz Beograda doci na okupljanje u Zuzu ili do mene u Rijeku.
   Po meni... Samo zapapriti postojeci motor jer mu kronicno nedostaje snage na izlasku iz zavoja i na uzbrdici, kao i kad usporis i trebas naglo ubrzati. Dok uhvatis zalet - samo je u naginjanju cijela filozofija. Meni je potebno samo ovo sa pocetka posta - malo financijski, veliki efekt na cesti i naravno velika pozdanost.  Za sve ostale koji se upuste u neku drugu kemiju, kao John, Jan, Malcom i ostli od mene imate postovanje, divljenje i iskreno se radujem sa vama.  :a0181: :a0181: :s35:
Master of the 25kW - Toruk Macto

...''...Malo sitne šane, tura pića za jarane, s drugim dijeli sve - tugu čuvaj za sebe.''...

Offline slavce05

• Renault 4 Senior
    • View Profile
« Reply #14 on: July 23, 2010, 09:31:02 AM »
ma resejne je tubina od magnuma jer tako frik-ri sa motoron od r5 turbo i to iza prednih sedista to ce biti prava zver

SMF 2.0 | SMF © 2011, Simple Machines
Renault 4 Serbia, Copyright © 2007 - 2011 :: Design by VojvodinaCafe

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal