February 07, 2012, 04:49:58 PM
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
73357 Posts in 2222 Topics - by 533 Members - Latest Member: csontig

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Author Topic: Kazaljka goriva  (Read 891 times)

Offline salteras

• Baby Renault 4
  • *
    • View Profile
Kazaljka goriva
« on: July 21, 2010, 07:47:59 AM »
Već duže vremena se na mojoj četvorci kazaljka goriva ponaša čudno. Kad je pun goriva sve je OK i to funkcionira do pola rezervara, a onda padne do dna iako je rezervar napola pun. Od jučer se više kazaljka goriva uopće ne miče sa (pala u nulu). :a026:
odakle krenuti?

Offline Pasha

• Super Moderator
  • Renault 4 GTL
  • EX El Prezidente kao!
    • View Profile
Re: Kazaljka goriva
« Reply #1 on: July 21, 2010, 10:23:36 AM »
Od struje....  :naughty: :naughty: :naughty:
......we are the first to program your future......

Offline salteras

• Baby Renault 4
  • *
    • View Profile
« Reply #2 on: July 21, 2010, 02:42:31 PM »
Od struje....  :naughty: :naughty: :naughty:

Kako, pojasni..... ???

Offline frik-ri

• Renault 4 Alpine
  • O'š se kladit da ima parking?!?!
    • View Profile
« Reply #3 on: July 21, 2010, 04:58:29 PM »
    Inace je pokazivac goriva strasno nelinearan i kad je pun rezervar kazaljka ostaje ''zaljepljena'' na fulu dosta dugo - naravno, zavisi od voznje.
    Prilikom trosenja, iako je potroseno 10-ak, 15-ak litara (slobodna procjena, da se razumijemo) ostaje ''priljepljenija'' fulu nego polovici. Cim se pocne onako ''mrduckati'' prema polovici, pocne sve brze i brze padati prema nuli, odnosno vise je ''priljepljenija'' (Isuse mili probaj ovo triputa brzo ponoviti... kakvu sam rijec ''izumio''  :vidbudale: ) nuli nego polovici.
    I naposlijetku se pocne klatariti po onom crvenom polju te tamo ostane ''priljepljenija'' nuli iako imas goriva za sigurnih 150-ak kilometara. I onda lijepo ''legne'' na nulu i ostaje tako ''zabetonirana'' do iduceg punjenja.
    Naravno, sve su to moja iskustva sa MOJIM katrama. Kako ima tema na forumu ''Ne postoje dva identicna Renola 4'' tako se i ova rasprava moze samo nadodati drugim iskustvima.
    Ne treba ''padati'' na tude fore  :osmeh: i tude savjete  :osmeh: jer se moze desiti da ostanes bez goriva usred Slovenije...  :vidiga: (nadam se da ''prozvani'' ne zamjera, je li deniobe...?  :c062: )
    Ako se ne mice kazaljka iako si SIGURAN da imas goriva  :osmeh: , moze kvar biti ili mehanicke prirode (zaglavljen plovak) ili majka struja...  :dry: :dry:
   Moram priznati da nisam nikada gleduckao kako izgleda sam mjerni pretvornik (elementi pokazivaca) ali pretpostavljam da je rijec o klizacu koji klize po polukruznoj zavojnici i zavisno od polozaja plovka zatvara veci ili manji strujni krug, a samim time se mijenja otpor, time i struja i na kraju otklon kazaljke na instrument tabli.
   Na Bubi mi je kazaljka poslije pola rezervara naglo pala na nulu i tamo ostajala sve dok ju nisi nakrkao do cepa i onda se nakon dve tri rupe na cesti odblokirala. Uzrok je bio potrosenost zadnjeg dijela te polukruzne zavojnice sto nije ni cudo imajuci u vidu koliko Bubillack trosi - stalno se vozila (prije mene, naravno...  :whistling: )na pola rezervara prema rezervi.
   Ako kvar nije banalan - recimo samo se otkacila zica ili je u prekidu,mislim da ces morati skidati plovak. Ako netko ima bolje ''elektricarsko'' rjesenje, neka kaze. Ja sam ipak sklon sve rijesavati prvo gedorama, kljucevima i naravno aplikatorom sile - odnosno Njegovim Velicanstvom Cekicom!
  Sto se tice podatka koliko imas goriva, onako ''od uha'' (kad nije od oka  :osmeh: ) postoji vrrrrrlo pouzdana,a nevjerojatno jednostavna metoda koja oduzima punih 3,8 sekundi, a to je:

Spustis ugasen auto po nizbrdici, das mu malo zaleta i doslovce legnes na kocnicu da se ukopa na mjestu i onda osluhnes sta se desava...

* Ako se cuje plas-pljus-špljas u nepunih sekundu-dve - imas cca pola rezervara goriva. Sto se ''zivlje'' cuje pluskanje - rezervar je prazniji...  :a025:

*Ako cuje ftooomp ... ptooo... tpoooump... u cca 3 sekunda i to onako ''lijeno'' znaci da je skoropa pun...  :too:

Aj pa javi sta se desava...  :a055: :mahanje:
Master of the 25kW - Toruk Macto

...''...Malo sitne šane, tura pića za jarane, s drugim dijeli sve - tugu čuvaj za sebe.''...

Offline salteras

• Baby Renault 4
  • *
    • View Profile
« Reply #4 on: July 21, 2010, 05:36:22 PM »
krasno pojašnjenje :too:....ipak krećem prvo od struje....
....ali čini mi se da je jednom bija neki topic kako prići plovku i rezervaru kroz gepek...ono, brusilica i te šeme ako se dobro sjećam.... :zloca:

Offline Serž

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
« Reply #5 on: July 21, 2010, 07:32:19 PM »
Sunce li vam žarko samo bi brusili oko rezervoara. Šalu na stranu evo ti neke linkove, a probaj i sam po "srču"
http://forum.renault4serbia.com/index.php/topic,462.msg15639.html#msg15639
http://forum.renault4serbia.com/index.php/topic,1408.0.html
I molim, molim ne igrajte se sa brusilicom oko rezervoara. mislim... meni je zbog Četvorke  :naughty:
Onim čega se pristojan čovek stidi primitivac se ponosi. A nije qrac.

Offline Velemajstor

• Renault 4 Junior
  • **
  • Poštujte naše znakove!
    • View Profile
« Reply #6 on: July 22, 2010, 12:02:13 AM »
....ali čini mi se da je jednom bija neki topic kako prići plovku i rezervaru kroz gepek...ono, brusilica i te šeme ako se dobro sjećam.... :zloca:
Okani se brušenja i piljenja! Ja sam skida par puta rezervar (jedan put ga i zaminija s drugim) i nije to neka nauka. Čak sam jedan put to radija a da auto nisam ni podiga na dizalicu.Tribaš skinit rezervno kolo i nosač rezervnog kola . Rezervar drže tri šarafa i to je to. Triba pripaziti da se lagano nagne da se otkače criva od goriva i oduška te kabel od pokaživača goriva. Kod tl-a  imaš još i zaštitu rezervara.
Javi se ako bude do plovka. Ima na jednom istu dva tl sa rezervarima pa možemo skiniti.

I naravno ispustiti gorivo najprije. Inače je šaraf torx (zvijezda).

Offline salteras

• Baby Renault 4
  • *
    • View Profile
« Reply #7 on: July 22, 2010, 09:36:03 AM »
Okani se brušenja i piljenja! Ja sam skida par puta rezervar (jedan put ga i zaminija s drugim) i nije to neka nauka. Čak sam jedan put to radija a da auto nisam ni podiga na dizalicu.Tribaš skinit rezervno kolo i nosač rezervnog kola . Rezervar drže tri šarafa i to je to. Triba pripaziti da se lagano nagne da se otkače criva od goriva i oduška te kabel od pokaživača goriva. Kod tl-a  imaš još i zaštitu rezervara.
Javi se ako bude do plovka. Ima na jednom istu dva tl sa rezervarima pa možemo skiniti.

I naravno ispustiti gorivo najprije. Inače je šaraf torx (zvijezda).

krećem s ovim načinom.... :a025:....moj je naravno TL znaš to, vidija si ga isprid malog cafea u Njivicama....tamo ga brat odveze....
...samo par dana da mi prođe upala uha od ronjenja :d018:.....i krećem redom.....
...ako zapnem javim ti se.... :a055:

Offline renovr

• Renault 4 TL
    • View Profile
« Reply #8 on: July 22, 2010, 03:53:05 PM »
Garantajum da je plovak,imao sam isti problem.

Offline Italijan

• Renault 4 Alpine
  • JSN - Never underestimate the power of R4 :)
    • View Profile
Odg: Kazaljka goriva
« Reply #9 on: July 26, 2010, 12:16:20 PM »
:) U pravu je Frik....a kad pa nije :)
onaj pokazivac je skroz retardiran...

Jedan dan Sava i ja gledali nesto...i njemu zakucan pokazivac na crvenom...a kaze Sava...u ima goriva do grada i nazad...i jos malo po kraju da se vrtim :) hhehehe

Nece ova Mecka da se skloni da prodjem pa to ti je
Citat: frik-ri  28.09.2008 u 11:16:11
15-20 km/h vise na top speedu znaci da ce Talijan piciti 180km/h i vikati: ''Nece se ovaj Porsche da se skloni da prodem pa to ti je!!!''
animalsaviors.org

SMF 2.0 | SMF © 2011, Simple Machines
Renault 4 Serbia, Copyright © 2007 - 2011 :: Design by VojvodinaCafe

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal