evo mene konachno...Pa drushtvo, ja konachno mogu da se pohvalim da sam zavrshio moju teget tl varijantu iz 85-te....i na moje odushevljenje, nakon prve voznje mogu da izjavim da sam odushevljen i presrecan, kao malo dete

Kao shto znate, bio sam ponosni vlasnik narandzaste gtl 4-ke, naravno u pochetku ove teme sam obrazlozio da je dobila novog vlasnika, a ja sam postao vlasnik teget 4-ke u tl varijanti...
U pochetku sam moram priznati bio jako rezervisan i sumnjicav po pitanju tl-a...ali...priznajem da je sumnja bila krajnje neopravdana...
Naime teget tl-ka koju sam kupio je pre mene bila u vlasnishtvu jednog starijeg lika kod koga je preshla svega 46000km, nakon toga je lik daje svom unuku da putuje na fakultet relacija Mladenovac-Beograd...za dve godine voznje, mali je uspeo da predje nekih 20000km, a shto se stanja tiche, pre njegove voznje auto je bio kao nov, kad ga je mali poceo voziti, mozete zamisliti( sva krila zakachena po coshkovima, lupana hauba), jednom rechju haos!
Tu se naravno pojavim Ja i pazarim je...
Zamenio sam prednja i zadnja krila i kompletnu haubu i pocheo sa radovima...
Sada je ta cetvorka vracena u zivot i skoro u prvobitno stanje, kompletnu sam je reparirao i sklopio, nisam hteo celu da je farbam, vec samo zamenjene limarske delove, jer je ostalo u besprekornom stanju...
Dakle, cetvorka je varijanta iz 85-te sa tablom i sedishtima noviji tip, a motor je 850ccm, cetiti dobosha i ruchna napred... O zapushtenosti motora ne zelim da komentarishem, recimo podatak da je zazor ventila bio samo 1mm

remont karburatora, zamena auspuha, korpa, lamela...itd...kad sam sve to finalizovao i upalio mashinu, nisam mogao da verujemm...
Takvo zadovoljstvo me je obuzelo, da ne mogu da vam opishem, auto se ne chuje, shushka...
kad sam je provozao, tek sam se onda odushevio koliko je sve sachuvano( auto nije nikad tovaren i nikad nije vozio vishe od dva putnika) mozete samo da zamislite kakva je to uzivancija bila voziti...
naravno, ovih dana cu okaciti slike, pa cete i sami videti...