February 07, 2012, 05:16:09 PM
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
73357 Posts in 2222 Topics - by 533 Members - Latest Member: csontig

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Author Topic: "Spustanje Renoa"  (Read 11272 times)

Offline Whitesnake

• Renault 4 Alpine
  • Живот на високим торзијама
    • View Profile
    • R4GTL '88   X2
Re: "Spustanje Resoa"
« Reply #40 on: June 26, 2007, 12:29:14 PM »
Pa kako da ga spustimo kad nema spiralne opruge, torziju ako popustis gubis na kocenju i prelasku preko rupa, tj tocak ostaje ugl na amortizeru koji tri sve, al kao sto rekoh kocenje se onda unistava jer ce slabljenjem torzije doci do skakutanja tocka...
Nego to od petice stare alpine prebaciti vesanje, a tacno je da furgon ima sve ojacano, hteo meni Miki da stavi sa furgona da ojaca, a ja nisam hteo  :a010: sad furgon skoro zavrsen sto se mehanike tice...
За нове чланове је ОБАВЕЗНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТР

Offline NebojsaR4

• Renault 4 GTL
    • View Profile
« Reply #41 on: June 26, 2007, 03:16:00 PM »
Pa ako petica ima isto sve , sta onda treba prebaciti???

evo kako je to ovaj lik nesto radio...dali je stavljao druge amortizere ili sta...pojma nemam, ko zna , znace.... :osmeh: :osmeh: :osmeh:
(za nove clanove)Dobrodosli i procitajte PRAVILA FORUMA!

Offline Whitesnake

• Renault 4 Alpine
  • Живот на високим торзијама
    • View Profile
    • R4GTL '88   X2
« Reply #42 on: June 26, 2007, 04:17:40 PM »
Ma rekoh ja alpine, obicna stara petica ima sve isto, alpina sigurno nije ista kao fabricka petica razumes... :too:
A ovoga ne kapiram jer ne vidim lepo...
За нове чланове је ОБАВЕЗНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТР

Offline Joca

• Renault 4 Alpine
  • Najludji TL
    • View Profile
Re: "Spustanje Renoa"
« Reply #43 on: December 24, 2007, 10:33:50 PM »
Ama ljudi ne mucite taj auto, nece to na dobro da izadje, samo ga lepo ofarbajte iiiii pici po planinama, a onako nece moci na ivicnjak da se popenje :wacko:
Mr.4

Offline Sloba87

• Renault 4 Senior
  • Always & forever R4GTL
    • View Profile
« Reply #44 on: December 24, 2007, 10:36:32 PM »
Kolega je upravu,u njemu i jeste car sto moze da cini stvari koje druge gradski automobili ne mogu ni malo,pa cemu ga onda spustati,kao sto neko rece ranije,narusavati mu autenticnost... :s35:

Offline NebojsaR4

• Renault 4 GTL
    • View Profile
« Reply #45 on: December 25, 2007, 12:24:58 AM »
pa da, ali morate shvatiti da svaka 4ka ovde u klubu , glavnom ima razlicitu svrhu...
(za nove clanove)Dobrodosli i procitajte PRAVILA FORUMA!

Offline John Doe

• Renault 4 Alpine
  • R4 GTL Type 2
    • View Profile
« Reply #46 on: December 25, 2007, 12:52:24 AM »
Kvalitetno spustanje nije moguce odraditi sa postojecim torzijama. Znam to jako dobro iz trenutne situacije kod sebe. Ako se ide dirati ove torzije koje su sada na njima i podesavati visina pomocu njih narusi se funkcionalnost auta, nije stvar sto je nizi auto (i kad je na nizem setupu opet je visi od vecine auta) nego u tome sto dolazi do stalnog kontakta dijelova koji su tu da se koriste samo kod maksimalnog udarca, recimo bumstopovi na prednjim amortizerima.
Sve je 5 samo je Renault 4!
R4 at speed :)
R4 scandinavian flick :)
May the 4's be with you :D

Offline milosbeli

• Renault 4 TL
    • View Profile
« Reply #47 on: January 09, 2008, 11:58:23 PM »
poz!
nov sam na forumu i narvno red bi bio da se prvo predstavim. zovem se milos (kao sto se da procitati iz nicka) i iz beograda sam. imam 4tl 1982 mada je na njemu sve promenjeno pa auto izgleda kao da je gtl. postavicu slike pa cete videti.

e sad da se vratim na temu. r4 moze da se spusti i kao sto je vec neko to rekao napred nije problem ali je problem pozadi. pozadi treba izbiti torzije i torzije zaokrenuti za 1 maksimum 2 zljeba na nutevima. e kada se to uradi nastaje problem sto na neravninama zadnji tockovi upadaju previse u krilo i dolaze do najvislje tacke kada se spajaju odbojne gume i sto se manifestuje izuzeno neudobnom voznjom (kao na traktoru). ovo moze da se resi tako sto se na mesto donje i gornje odbojne gume ubace solje opruga i ubace se opruge. opruge ne treba da budu jake jer vec postoji torziono vesanje i treba da budu kratke. i naravno treba da budu manjeg precnika zbog mogucnosti ugradnje. ne znam tacno sta moze da se ubaci ali mislim da bi neko od vas mogao da smisli sta. prednje torzije isto kao i zadnje treba zaokrenuti za 1 do 2 zljeba iz svog lezista tako sto se popuste solje koje drze torzije malo se podigne tocak i solje se vrate na svoje mesto. na gornje rame onda treba postaviti solju opruge, a druga solja se postavlja na kos ali se mora uraditi ojacanje kosa od grede do solje. prednje opruge mogu da se koriste dodatne zadnje opruge od yuga (ima da se kupe za yuga, da se ojaca zadnje vesanje nova zadnja ramena sa soljama za opruge, zadnji amortizeri sa soljom za opruge i opruge). ni u kom slucaju ne treba koristiti fabricke opruge bilo kog auta jer ce onda 4ka imati suvise tvrdo ogibljenje.

Offline R4BoY

• Baby Renault 4
  • *
  • Nekoć davno R4... :-(
    • View Profile
« Reply #48 on: April 06, 2008, 05:24:01 PM »
A da li je netko od vas razmisljao o hidraulici tipa citroen. Meni ortak nabaci temu pre neki dan, pa se sad ubih trazeci ikseve po otpadima.
neznam jel bi pasalo. sigurno to treba pripasivat ko lud... Uostalom ko ima volje i slobodnog vremena može probat...mislim da bi mogli zadnju osovinu pripasat od r5 mk2 znači novije, jer kolko znam i ona ima otraga torziju kao i r19.

Offline sawoodean

• Renault 4 GTL
    • View Profile
« Reply #49 on: November 07, 2009, 02:09:10 AM »
Konacno sam pronasao kako da se najeftinije spusti nam voljena 4ka

http://kalecoauto.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4&products_id=11&zenid=ea0a33ef324

i to samo za 20 dolara ej ,cak mislim da salju i u Srbiju  :too:

SMF 2.0 | SMF © 2011, Simple Machines
Renault 4 Serbia, Copyright © 2007 - 2011 :: Design by VojvodinaCafe

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal