February 07, 2012, 06:35:18 PM
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
73357 Posts in 2222 Topics - by 533 Members - Latest Member: csontig

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Author Topic: STA SE DESAVA LJUDI???  (Read 3433 times)

Offline Attila

• Renault 4 TL
    • View Profile
Re: STA SE DESAVA LJUDI???
« Reply #10 on: December 27, 2009, 06:43:40 PM »
Drago mi je.  :lazy:
Inače R4 je jako jednostavan, samo ko' i svako vozila ima svoje cake.

Offline Aleksa809

• Renault 4 Junior
  • **
    • View Profile
« Reply #11 on: June 30, 2010, 05:05:54 PM »
Evo mene opet,sa istim problemom,da objasnim okolnosti,nije mnogo vozen u zadnje vreme,ali kad bi isao,sve bi bilo uredu. Danas,na putu do rodica se opet ugasio i opet sam moro da guram pored svih pogleda od ljudi koji su gledali,stvarno mi je neprijatno,a takvu nepouzdanost ne mogu vise da tolerisem. Od zadnjeg posta stavljeno je tranzistorsko paljenje licne konstrukcije sa kojim nema problema,nove platine u isto vreme,pomislio sam da je nestalo benzina ali kad sam se vratio tu gde sam ga ostavio 20 minuta kasnije sa 2 litre benzina u flasi,pre nego sto sam sipao probo sam da upalim i upalio je na pola kljuca i onda sam znao da to sto nije bilo uredu nije otislo menjanjem platina,tran paljenjem,detaljno ociscenom kapom,ismirglanim kontaktima,bosch svecicama,za gorivo nisam siguran,ali da se nesto zacepilo ne bi se apsolutno svaki put odcepljivalo kad bi se ohladio,doduse pada mi napamet bobina,ali nisam se sakupio da vidim da li ima varnice dok nije radio. Posle ovog danas duboko sam se razocarao u cetvorku i vec sam gledao po sajtovima ima li,posto moj ortak ima taj auto i zaista je besprekoran,zove se daihatsu charada ili slicno,nisu skupi,a vrlo su pristojni. Ako nekom nesto pada na pamet neka kaze,ali polako pocinjem da uvidjam kraj izmedju mene i cetvorke.  Zahvaljujem

Offline nemawa

• Renault 4 TL
    • View Profile
« Reply #12 on: June 30, 2010, 05:47:59 PM »
U nekoj od knjiga za 4ku sam nailazio pominjanje takvog problema. Jer pumpa za gorivo napravi preveliki pritisak u crevu prema karburatoru, i onda zablokira plovak u karburatoru. Ako se dobro secam. Napisali su i nacrtali resenje problema. Ima ga u knjizi na engleskom. Imas link na forumu, skini je pa procitaj.
U svakom slucaju proveri i bombinu da li se pregreva i da li radi kad ti blokora.

Offline Aleksa809

• Renault 4 Junior
  • **
    • View Profile
« Reply #13 on: June 30, 2010, 06:17:21 PM »
Zaboravih da kazem da je ovaj put crko kod svetla na raskrsnici,ok,uspeo da upali,posle skretanja ulevo i pravca 100m otprilike,crko i nista,onda je bilo cekanje i dalje je sve objasnjeno,ova ideja da se plovak zaglavljuje moze biti. Knjigu imam ali ne uspevam da nadjem spominjanje ovog slucaja. Ako neko zna postupak za plovak ili nesto,super bi bilo,ja cu i dalje da gledam u knjizi

Offline Whitesnake

• Renault 4 Alpine
  • Живот на високим торзијама
    • View Profile
    • R4GTL '88   X2
« Reply #14 on: June 30, 2010, 07:53:16 PM »
Koliko sam shvatio auto upali i ide a onda se u nekom trenutku ugasi, kada malo sacekas opet upali ide pa se ugasi...
Problem: Oslabio ti je iglicasti ventil na karburatoru
Uzrok: Najverovatnije jer pumpa za gorivo nije original vec je menjana (ima dosta jaci pristisak nego fabricka, cest problem), karburator nije servisiran kao u knjizi, preko 20god starosti je mnogo i za spejssatl, a setovi kod nas nema da se kupe vise, i treci faktor je lose gorivo, tj njegova gustina nije odgovarajuca, cim se zagreje postaje toliko retko da se plovak pod jakim pritiskom uroni i onda motor dobija previse goriva te nece da radi.
Da bi bio siguran upali auto dok se ne ugreje u mestu recimo, vozaj ga malo u okolini kuce i kad ti se ugasi skini poklopac vazduha, ako je unutar karburatora sve vlazno i smrdi benzin znaci da je to taj problem ili skini gornji deo karburatora okreni naopako da ona iglica udje u ventil i duvaj tamo gde ulazi gorivo, ne bi smelo da sisti i da prolazi vazduh...
Resenje: Najbolje je zameniti iglicasti ventil novim, ako nema nadji polovan sa nekog propalog Zenitha. Pri promeni obrati paznju na knjigu i visinu plovka koja se stelujje zavrtanjem iglicastog ventila.
postoji i primitivnije resenje koje mozda upali, preseces crevo za gorivo izmedju filtera goriva i karburatora i instaliras jednu slavinicu kojom ces regulisati pritisak goriva, treba toliko da je zavrnes da auto nikada ne oskudeva u gorivu tj da normalno vuce i radi. (ovaj metod radi ako ti nije potpuno propao iglicasti ventil).

Nadam se da sam malo pomogao.
Nije pitanje pouzdanosti vec sto su stvari konacne, ipak nije ventil projektovan da traje toliko godina, a pride je i gorivo katastrofalnog kvaliteta. Katras je imao slican problemcic sa nasim gorivom...
За нове чланове је ОБАВЕЗНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТР

Offline Aleksa809

• Renault 4 Junior
  • **
    • View Profile
« Reply #15 on: June 30, 2010, 08:13:08 PM »
sutra cu da vidim da otvorim karb,samo,da li da ocekujem da mi federcici neki poispadaju ili nesto slicno? Ako je iglicasti otisao i ako mi on zagorcava zivot menjam ga odma,daj boze da jeste on,tj ako nije onda je nesto drugo  :a045: . Napisacu sta se desilo,a predpostavljam da ima novi ili u onoj radnji kod arene ili onoj na juznom bulevaru. :d018: :d018: :d018:

Offline Whitesnake

• Renault 4 Alpine
  • Живот на високим торзијама
    • View Profile
    • R4GTL '88   X2
« Reply #16 on: June 30, 2010, 08:31:37 PM »
Kao sto rekoh nema novi, pokusaj, ali tesko da ces naci pitaj ovde po ofrumu mozda neko ima karb za bacanje koji stoji sa strane pa skini datle.
Nema federcica Zenith 28IF je najjednostavniji karburator na svetu, jednostavniji od danasnjih skutera  :a080:
Odvrnes 5 srafova, i otkacis saug i podizes gornji deo, nemog na stranu da guras  nego skidas tako sto svlacis ka nebu, jer ima emulziona cev koja strci i moze da se iskiriv tj jedna cevcica  :smile:
i NISTA NA SILU, to je precizna mehanika i nista ne moze na silu, ako negde stanes, slikaj i stavi ovde pomoci cemo ti  :osmeh:
За нове чланове је ОБАВЕЗНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТР

Offline nemawa

• Renault 4 TL
    • View Profile
« Reply #17 on: June 30, 2010, 09:53:39 PM »
Pominje se u Haynes Owners workshop Renault 4 na 253 strani.

Offline Aleksa809

• Renault 4 Junior
  • **
    • View Profile
« Reply #18 on: June 30, 2010, 11:57:26 PM »
jel moze link za to?   :a0181: :a0181: :a0181:
EDIT: E nasao sam link koji objasnjava sve,sovek je objasnio,a mogu samo da zamislim koliko se pomucio da napravi ovo objasnjenje za nas laike,ako nekog zanima pogledajte stvarno vam moze pomoci,evo mene je apsolutno odma ohrabrilo da remontiram ceo karb ako nadjem kit za reparaciju.  Pozdrav svima  :mahanje: :mahanje: :mahanje:
 opet edit.....ja idiot zaboravih link da stavim http://rapidshare.com/files/355839390/Reparatura_karburatora_ZENITH_28_IF.pdf
« Last Edit: July 01, 2010, 12:59:20 AM by Aleksa809 »

Offline nemawa

• Renault 4 TL
    • View Profile

SMF 2.0 | SMF © 2011, Simple Machines
Renault 4 Serbia, Copyright © 2007 - 2011 :: Design by VojvodinaCafe

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal