February 07, 2012, 04:44:44 PM
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
73357 Posts in 2222 Topics - by 533 Members - Latest Member: csontig

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Author Topic: STA SE DESAVA LJUDI???  (Read 3432 times)

Offline Aleksa809

• Renault 4 Junior
  • **
    • View Profile
STA SE DESAVA LJUDI???
« on: December 11, 2009, 09:45:45 PM »
Unapred se izvinjavam ali sigurno se nekom ovo desilo,a kroz ceo forum nema sanse da procesljam zato sto je manje vise hitan slucaj. Radi se o tome da u toku voznje (znaci auto je ugrejan posteno,ne stuca,ne trza,uopste sve je normalno) i odjenom se ugasi,ja da ga upalim,on vergla i vergla i nista,ni jednom da opali. Ostavim ja njega preko noci tu gde jeste,pa ujutru probam opet i on nekako upali.To je bilo ima mozda 10 dana. Veceras mi se desila identicna stvar i on je u ovom trenutku negde parkiran (ostavljen),predpostavljam da nije dovod goriva posto kad ja njega verglam i povucem saug,oseti se malo benzin kao kad bih ga normalno palio na saug,to znaci preostaje paljenje,ne znam da li je razvodnik,ruka,platine itd,ali jel moze neko da mi kaze koji razlog moze biti da on odjednom se ugasi i nece da upali makar ga verglao pola sata. hvala unapred i mislio sam sutra ako uspem da ga upalim da ga odvezem do elektricara,ali nek mi neko kaze sta moze da me ocekuje

Offline doctor

• Renault 4 GTL
  • doc
    • View Profile
Re: STA SE DESAVA LJUDI???
« Reply #1 on: December 11, 2009, 10:05:03 PM »
Mozda pumpa za gorivo?
NAMA DOBRO,A NIKOME ZLO
Kv Crew Rules everywhere!!!!!

Offline Argonaut1

• Renault 4 TL
    • View Profile
« Reply #2 on: December 11, 2009, 11:10:52 PM »
Tesko je reci najverovatnije ces morati da pregledas redom
od pumpe za gorivo, filtera  do dizni u karburatoru ,mozda se zacepilo od prljavstine nesto pogotovu ako vozis na par litara u rezervoaru kao ,pretpostavljam , vecina nas  :smile:.

Ako to ne resi problem
onda redom proveris kablove ,bobinu ,razvodnu kapu, razvodnik paljenja ,kondenzator,svecice
mozda ti se samo neki od tih delova razlabavio pa gubi kontakt a mozda je i neki u kvaru.

Sve jedno da li ces prvo proveriti sistem za napajanje gorivom ili elektriku u sustini ne bi trebao da bude skup kvar.

Offline Whitesnake

• Renault 4 Alpine
  • Живот на високим торзијама
    • View Profile
    • R4GTL '88   X2
« Reply #3 on: December 12, 2009, 03:10:48 PM »
Prvo vidi kondenzator, onda dovod goriva, tj od pumpe preko filtera do karburatora da negde ne uvlaci vazduh (meni se bio filter goriva deformisao neki sa pijace pa je uvlacio vazduh), kada vec to radis odvoj crevo goriva sa karburatora i onda zaverglaj, ako baca gorivo onda nije pumpa...
Proveri crevce ono malo sto sa usisne grane ide na karburator da ti ne uvlaci vazduh...
За нове чланове је ОБАВЕЗНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТР

Offline milosbeli

• Renault 4 TL
    • View Profile
« Reply #4 on: December 12, 2009, 05:12:18 PM »
posto si pomenuo da se auto zagreje pa tek onda se to desi, onda moze da bude samo do varnice na svecici. po meni kreni prvo od svecica, jer se desava da svecice zbog starosti, ili loseg kvaliteta imaju mnogo manji temperaturni koeficijent nego sto je potrebno. pogotovo se to desava sa bosninim svecicama. jednostavno cim se svecica zagreje na odredjenu temperaturu motor se ugasi i paljenja vise nema dok se skroz ne ohladi. taj problem se najlakse primeti na motorima sa vazdusnim hladjenjem. po meni to je najverovatniji problem. sledece sto moze da bude je kondenzator ili bubina. ne verujem da su kablovi, jer ako je problem do kablova, auto ce da trokira, ali se nece ugasiti odjednom.

Offline Sloba R21TSE

• Renault 4 GTL
  • sve na dugme
    • View Profile
« Reply #5 on: December 12, 2009, 08:12:54 PM »
Prekontrolisi da ti nisu svecice masne(da ne baca mozda ulje po njima)
Proveri ler diznu na karburatoru(izduvaj je malo i ocisti)
Nasteluj ventile.
Druge automobile cenim i poštujem, a jedino RENAULT volim!!!
Les autres voitures apprécier et à respecter, et la seule RENAULT préférence!!!

Concentration, réflexion, action!

Offline Aleksa809

• Renault 4 Junior
  • **
    • View Profile
« Reply #6 on: December 12, 2009, 11:21:41 PM »
Hvala svima na odgovorima,uzecu nove svecice i odneti ga da se prekontrolise paljenje,nadam se da je to u pitanju,ali mogu biti i platine tj da ne daju bas najbolji kontakt,to sam predpostavio zato sto kad sam ga verglao 2-3 minuta cuo sam da je 2 put opalio iz karburatora,u svakom slucaju da su svecice glavni krivac ne verujem zato sto bi on bar pokusavao da upali i opalio bi po neki put,ali najveci sumnjivac su mi za sada platine,a i nisu dugo menjane (pretpostavljam da ima nekoliko godina,ako ne i 10), sto se dovoda goriva tice filter je promenjen pre 50-ak dana a dok sam ga verglao (hauba je bila otvorena i filter za vazduh skinut,kad sam povukao saug osetio se benzin malo jace tako da 99% nije to.U svakom slucaju u ponedeljak kod elektricara i napisacu vam sta se desilo,cisto ako nekog zanima

Offline Whitesnake

• Renault 4 Alpine
  • Живот на високим торзијама
    • View Profile
    • R4GTL '88   X2
« Reply #7 on: December 12, 2009, 11:28:50 PM »
Promeni platine i to je to, sad je jasno, ili ti je napuklapa kaci masu, ili negde od starosti i taloga kaci masu, pa ranije opali...
За нове чланове је ОБАВЕЗНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТР

Offline iluzija

• Renault 4 Senior
    • View Profile
« Reply #8 on: December 13, 2009, 07:19:58 PM »
Skini razvodnu kapu, to je ona odakle idu kabli. Proveri onaj kontakt na sredini,možda je zaskočio i neda kontakt. :a080:

Offline Aleksa809

• Renault 4 Junior
  • **
    • View Profile
« Reply #9 on: December 27, 2009, 06:37:45 PM »
skinuo sam kapu i sva 4 kontakta korodirana (zelena korozija od bakra),na ruci su bili sitni metalni opiljci,razradio srednje dugme koje sam uspeo da zaglavim ali je sad ok,ruku sam ismirglao,kontakte na kapi ismirglao,nove 4 bosch svecice,platine su za pravo cudo ok,sada se ne zali uopste,nista mu ne fali

SMF 2.0 | SMF © 2011, Simple Machines
Renault 4 Serbia, Copyright © 2007 - 2011 :: Design by VojvodinaCafe

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal