February 08, 2012, 09:24:13 PM
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
73364 Posts in 2223 Topics - by 534 Members - Latest Member: Rustic786

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Author Topic: Zimske gume  (Read 19202 times)

Offline Sonne

• Renault 4 GTL
    • View Profile
Re: Odg: Zimske gume
« Reply #120 on: January 08, 2010, 07:29:04 PM »
Fiat Panda 2002 god...kao sluzbeni autic dok sam vozio...mirko me par puta video na Brdu...
Kad je vec mirko spomenuo kosutnjak....hahaha znaci na 135/80/13 sam leteo...ali bukvalno leteo... tako da sto rece covek...ko voli nek izvoli...evo ja cu na mog rendzu da stavim 135 a vi sa stabilnim stavite koje hocete pa da se potrkamo malo :)
Bice valjda i to okupljanje na stazi pa cemo se trkati malo a vi trkaci se spremite vase plinke sporete :party:
An Error Has Occurred!
Sorry Sonne, you are banned from using this forum!
Pustiti da administratori rade svoj posao, a ne vredjati druge clanove
Sorry Sonne, you are banned from posting and sending personal messages on this forum.
This ban is set to expire November 01, 2011,

Offline Serž

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
Re: Zimske gume
« Reply #121 on: January 08, 2010, 08:24:25 PM »
Posto je sve receno moze lock!  :fijufiju:
Samo bi zaključavao  :vidiga:. A šta ako izađe neka nova guma pa se znalci rasprduckaju oko nje? Da otvaraju novu temu? No, no,  :a0266:
Onim čega se pristojan čovek stidi primitivac se ponosi. A nije qrac.

Offline Deki

• Renault 4 Senior
  • Cokulica
    • View Profile
« Reply #122 on: February 15, 2010, 02:35:04 PM »
Evo i mog skromnog misljenja na ovu zaista zanimljivu temu. Cini mi se da ste svi skupa zanemarili jednu,a po meni najbitniju stvar. A to je da da se svaka ali bas svaka roba klasifikuje. Jedna klasa je za zapadno trziste,a nesto sasvim deseto za trzista tzv istocnog bloka u koji nazalost ili na srecu zavisi kako ko gleda na stvar, i mi pripadamo. Mislim na Srbiju i Hrvatsku. Nijedna marka guma koja se ovde prodaje nije iz drzave odakle potice odredjeni brend. Npr ovde se prodaju Turski miselinke,save,pirelinke i boga pitaj sta sve ne! Iste te drzave proizvode i robu za  zapad ali u prvoj klasi i u tome je cela pamet. Budite sigurni da i iz tigra neizlaze iste gume za nas i one koje se prodaju u Francuskoj. Evo sam ja konkretno na mo0m pezou 406,koji je uzgred drugi auto u voznom parku,pre 3 godine stavio 4 nove pirelli gume u dimenziji 195/65/15,i mogu vam reci katastrofa.  :a122: :d018: :s12:  A to je jedna od tri najaca brenda u ovoj oblasti zasigurno. E da sam imao prilike da te iste pneumatike pazarim napolju to bi bila razlika dupe -glava. O tome vam pisem tako vam je i sa belom tehnikom kao i sa mobilnim aparatima itd. Bukvalno se sve deli na klase tako i gume. Zato se misljenja toliko razlikuju,a validni su samo oni retki srecnici koji su imali srecu da se voze na prvoklasnim gumama,te je i moj savet da ko god ima kakvu mogucnost nabavke napolju da tako i uzima robu,bar ovu skuplju,jer ja smatram da kvalitet zaista nema cenu. Bolje i malo skuplje al da vredi, ali lako je to reci treba to i ispuniti u ovim naopakim vremenima. U svakom slucaju po snegu polagano i oprezno ma kakve gume imali. :a055:

Offline Dr. Solex

• Renault 4 Junior
  • **
  • In LOVE!
    • View Profile
« Reply #123 on: February 15, 2010, 08:45:34 PM »
Deki!

U pravu si!
 :a025:

:s25:
To je to...
The best feelings are those that
have no words to describe them...

Offline Neb_Mes_Ur_Mau

• U meni spavaju, anđeo i đavo. Upoznaćeš onog' kog prvo probudiš.
  • Super Moderator
  • Renault 4 Alpine
    • View Profile
    • [b][size=24pt]Kv Crew Rules everywhere!!!!![/size][/b]
« Reply #124 on: February 21, 2010, 11:51:50 PM »
Pa sad tko je lud prosudite sami, naime 2007. u Nemackoj u prodavnici ATU nova letnja Hankook guma na novoj Al felni se prodavala za bezobraznih 49.95 jura, montaza ukljucena, dimenzije 165/70/13. Cini mi se da jos uvijek imam cenovnik negde. E to je zapad, idu ljudi na pet jura zarade i prodaju 1000 kompleta mesecno (u jednom shopu).
Nekad se svi prave pametni, a nekada se svi prave glupi. Valjda je u ljudskoj naravi da pametuju kad je već kasno i šute dok se nešto još može napraviti.
Kv Crew Rules everywhere!!!!!
http://www.renault4.x3.rs/
http://stedljivekuce.47.forumer.com/viewtopic.php?f=23&t=21&sid=

Offline opiate43

• Baby Renault 4
  • *
    • View Profile
« Reply #125 on: September 17, 2010, 01:47:29 AM »
procitao sam svih 13 stranica teme i neke stvari mi nisu bas najjasnije,odredjen broj ljudi tvrdi da je wintera m+s kao all season pneumatik a koliko sam upucen[i uveren] to je mud+snow.
imam wintera gume vec 4 god i tek sad je pocela da im se gubi sara mada je to jedva primetno a i postale su malo zajebane za balansiranje tako da cale planira kupovinu novih najkasnije za mesec dana :kul: da napomenem samo[iako ce me mozda neki isprozivati :maul:  :lazy:] da su ove wintere vec cele 4 godine na rendzi,ali da se razumemo-rendzer prelazi malo godisnje,voznja po va i okolini i ponekad na drinu/dunav/ns ali je kilometraza u principu smesna.[a i brzine ispod 120km/h]
calu znace jer cesto ide na pecanje sa r4 i ove gume ga cupaju i iz blata i iz snega,a i ja vise volim voznju po snegu,blatu,kamenju u prirodi od bilo cega.

dakle trebaju nam nove zimske gume,planirali smo opet wintera i zbog cene,naravno,ali i zbog toga sto su se odlicno pokazale.
ali vidim da je whitesnake pominjao neke za nijansu skuplje a bolje[zaboravih,nokian ili continental] pa ako neko ima sugestiju za neke dokazano bolje od wintere ali ne mnogo skuplje,neka predlozi :a055:   dakle gume za snow,mud,makadam
« Last Edit: September 17, 2010, 01:49:46 AM by opiate43 »
enthusiastic/hedonism

Offline Whitesnake

• Renault 4 Alpine
  • Живот на високим торзијама
    • View Profile
    • R4GTL '88   X2
« Reply #126 on: September 17, 2010, 11:21:54 AM »
Ja sam pominjao moju zelju, a Frik je probao i kune se u njih. A vozim i ja Wintere zimi, evo sad ce im 3. godina, stavljam ih samo zimi i izgledaju kao nove, mada ove godine idu na zadnje tockove ipak zbog starosti, a na porednje ce proslogodisnje  :smile:
За нове чланове је ОБАВЕЗНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ
МОЈ АУТО НИЈЕ СТАР,ОН ЈЕ САМО РЕГИСТР

Offline a.blagojevic

• Renault 4 Junior
  • **
  • Fatal error!
    • View Profile
« Reply #127 on: September 17, 2010, 12:02:42 PM »
Zaj... Winteru, moja preporuka ti je Fulda Kristal Gravito, za klasu bolja od Wintere a razlika u ceni je smesna (jesenas kada sam ih kupio bile su skuple oko 50 dinara u odnosu na Winteru). Mnogi hvale Winteru, narocito oni koji je voze i sa njima nema ubedjivanja, medjutim vozio sam i jednu i drugu, i TVRDIM da je Fulda bolja, i to prilicno. Recimo, pre mesec-dva, kolega s posla natrci na rupu, i to ne nekom posebnom brzinom, udari onako ne mnogo opasno i kad dodje u firmu - SURPRISE, iskocilo balonce na Winteri.... Srpski kvalitet brate......
An, an, an, an, an...!

Offline milosbeli

• Renault 4 TL
    • View Profile
« Reply #128 on: September 17, 2010, 12:09:04 PM »
sto se tice kontrole auta na snegu, wintera je odlicna, ali wintera ima taj problem sa bocnim platnima pa hoce da istrci balon. wintera nije isto tako dobra za teze automobile. vrlo brzo se iskrivi.

Offline a.blagojevic

• Renault 4 Junior
  • **
  • Fatal error!
    • View Profile
« Reply #129 on: September 17, 2010, 12:32:44 PM »
Upravo tako, posle nekog vremena (recimo godina i nesto) pocinje da se deformise i vise ne lici na krug nego na sr...nje, pa pocne da ljulja auto, razbija lagere i sl... :s25:
Kupujmo domace - YEAH, RIGHT... :a122:
An, an, an, an, an...!

SMF 2.0 | SMF © 2011, Simple Machines
Renault 4 Serbia, Copyright © 2007 - 2011 :: Design by VojvodinaCafe

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal