ŽUŽEMBERK 17.i 18.7.2010Pošto znam, da su velike reći one, koje daju vrlo male rezultate jerbo se neki dvonožci bojite vode i oblaka, rešio sam, da već sad napišem plan (koji nije još potvrđen, ali radim na tome sto na sat)za vašu posetu u ŽMBK-u za vreme naših Trških dana.
Sa našim predsednikom obćine, direktorom obćinske uprave, predsednikom TD Suha Krajina, članovima našeg Viteškog reda Jurija i Volka Engelberta Turjaškega, sa Andrejem Šumberskim, gostioničarima, vlasnicom seoskog turizma za spavanje, zamislili smo si ovako, ako vas dođe barem deset:
sa Frmom smo ustanovili, da bi bilo idealno da se dobijete u S.Brodu i ondak produžite prema ŽMBK-u. Rutu vožnje još ču vam napisati sigurno deset puta, ali za sada ovako, idete do Ivančne Gorice autoputem i ondak skrečete za Žužemberk. Tabla još stoji. U ŽMBK dolazite u subotu,
17.7. ove godine POSLE 11 sati prepodne, jer je do tada glavna cesta ZATVORENA za sve, čak i mene, jerbo se održava biciklistička utrka. Momci iz Šumadije su već potvrdili dolazak, tako da će biti barem neko iz Srbije

Kad dođete do restorana PAJČNA koja stoji na LEVOJ strani u smeru ŽMBK-a iz Ivančne Gorice, parkirajte na velikom parkingu i OBAVEZNO ME NAZOVITE TELEFONOM (dobro, ne svi, jedan je dovoljno) da dođem do vas i ondak idemo zajedno. Vozit ćemo se drugim putem kroz ŽMBK, jerbo hoćemo napraviti kolonu sa vama i napraviti panoramsku vožnjicu kroz gradić, da bi ondak parkirali ili ispred dvorca ili u samom dvorištu dvorca, gde će vas pozdraviti gore navedeni i ondak se mićemo kud hoćemo. A kako i šta, dogovorit ćemo se posle zvanične ceremonije. A u nedelju 18.7. iste godine, gosti ste na srednjevekovnoj priredbi.
Nemoj, da neko ko se javi da dolazi, a da ga posle nema, jer ču

načisto. Neću da me posle celu godinu ovi moji ovde =bu u zdrav mozak! Ja imam plan i B i C i ŽNJ ako zatreba. Nadam se, da je to JASNO. Zato - onaj koji će se javiti da dolazi, ima da dođe, pa izbio 16.svetski rat, ne zanima me

Vaši su troškovi benzin, putarine i vinjeta od sedam dana za vožnju kroz ovu EU članicu. Vinjete trebate imati kad ULAZITE u SLO
već na graničnom prelazu Bregana!
Ako vam je problem oko nabavke, nabavit ću ja i slati Frmi, a vi njemu dajete pare u S.Brodu. Molim eure ili kune, jer RSD nažalost još ne primaju kod nas. Sedam dana vinjeta je 15 eura. Za vinjetu trebam znati TOČAN dan vašeg dolazka, da mi je na pumpi prijatelj izbuši baš na taj datum. Jel' to jasno? Ako nije - čitat ćemo se mi još.
Hrana, spavanje i piće dobrodošlice je moja stvar. Za ostalo piče najbolje je, da ponesete vaša omiljene varevine. Nemojte preterati sa tim, jerbo znadu naši carinici biti vrlo neugodni oko toga.
Dobrovoljne darove primam samo lično, tol'ko da znate