May 19, 2012, 12:35:01 AM
Welcome, Guest. Please login or register.
74579 Posts in 2265 Topics - by 601 Members - Latest Member: dietaDyestashy

Author Topic: U potrazi za 4 tocka  (Read 4162 times)

Offline Djordje

• Renault 4 GTL
  • Future fourth driver ;)
    • View Profile
U potrazi za 4 tocka
« on: February 23, 2009, 10:05:41 PM »
Jos jednom pozdrav svima. U potrazi sam za uatomobilom, a sta mi je drugo nego se obratit ljudima koji se razumiju u te stvari :) I unaprijed oprostite ako mi tekst ode predaleko.

Uglavnom evo ovako ide prica. Imao sam Fiata Uno 1.3 dizel motor, i vozio ga oko godinu dana. No fiata odavno vise nema, a ja zelim da imam novo auto. Stari dobri uno, je za mene bilo perfektno auto. No bilo je proslo vrijeme. Znaci stedljiv motor naspem nafte i nema zime vozam se kolko hocu. Drugi su pricali sporo ti je to, lenjom, itd. Nemogu bas puno im se suprostaviti, preko 110 nije mogo, no to mi nikad nije bio problem. Uzivam u voznji, a sad nagulit neku masinu od stopedeset konja osamsto na sat po autoputu, he bitne li stvari. No unac je imao jednu rak ranu, naime limariju. Pod skroz strulio bio, nikad mi nije bilo jasno kako mi nikad straznjica nije zaparala po asfaltu :D, dalje, sto je bilo najgore onaj dio(pojma nemam kako se zove) tamo naprijed gdje ide serijski broj, dakle limovi unutra na koje su nakaceni amortizeri, e to je skroz strulo bilo, popravka se nikakva nije mogla uradit, mozda i jeste, ali po paprenim cjenama. No do toga nikad nije doslo. Bilo kako bilo, una odavno vise nema.
I ja sam sad u potrazi za 4 tocka. Mozda reno 4 :)
Uglavnom da skratim. Za oko mjesec i po, dva cu imati oko 1500 maraka. To je oko 750 evra, neznam tacno koliko je to dinara, neznam kolko dinar stoji. A za jos jedan mjesec nakon toga imacu mozda dodatnih 500 maraka. E sada po nekoj logici razmisljao sam bolje mi je mozda kupiti auto (nazovi nize) klase za tih 1500 maraka a mozda i manje, pa da mi onda ostane nesto novaca da mogu uraditi fino sto se i radi kad se uzme polovno auto, zamjena ulja, filtera, remenja, mozda sredjivanje karburatora, sitniji limarski radovi, ili sta ja znam sta vec sve tu spada. Znam da se ne moze nista generalno zakljucivati dok se ne vidi pojedinacno auto, jer sve zavisi od komada do komada, ali da sad strosim sve pare na neku npr opel corsu stariji, ili kadeta, ili forda fiestu, jugu... a da mi posle treba davat pare za sredjivanje...odakle. Bar mislim da su navedena auta otprilike u toj cjeni, nisam odavno gledao oglase. Pa mi na kraju logicno ispadne uzeti jeftinijeg ali boljeg renoa4 nego skuplje neko drugo auto kome treba vise love ulozit u obnovu, a te love necu imat. Ma valjda ste skontali na sta mislim :)

E sad za kakve su mi potrebe valjda je red da navedem. Znaci treba mi da mogu otic do faksa i nazad(mozda neka 3.5-4km u jednom pravcu 3 semafora) da mogu otic na izlet po potrebi i tako te stvari :) a drugi zahtjev je ovakav, jednom u mjesec-dva dana bi otisao kuci a to je 360 kilometara u jednom pravcu. Znaci treba mi masina koja je stedljiva i da se ne kvari svako malo,(naravno uz obavezno redovno odrzavanje) i da me nece ostavit negdje na po puta.

Eto ako se jos cega sjetim napisacu.

Savjeti predlozi komentari, sve je dobro doslo.

P.S. Nisam gledao oglase niti nesto planiram ovih dana, ovo mi je vise onako da se informisem, dok se pare ne prikupe.

:mahanje:
Oče naš koji jesi, RENAULT 4 mi donesi,
da se sveti ime tvoje,neka bude matalik boje,
U ime Oca i sina,Neka bude pun benzina.

Offline drMarty

• Renault 4 Alpine
  • Luđak za volanom :)
    • View Profile
Re: U potrazi za 4 tocka
« Reply #1 on: February 23, 2009, 11:10:19 PM »
I R4 ima probleme sa limarijom...Obavezno gledaj zadnji kraj ispod,to mu je rak rana...
Prosek potrošnje ti oko 5.5-6l na otvorenom i oko 7-8l benzina u gradu.
Mene za punih 9 god vožnje nije ostavio na drumu :a0181:

Offline maliomladinac

• Renault 4 TL
  • If i was awake, i would think it was a dream!
    • View Profile
« Reply #2 on: February 23, 2009, 11:12:04 PM »
A jos ako ugradis plin...Ima da se usrecis sto se tice potrosnje  :mahanje:

Offline Serž

• Renault 4 Alpine
    • View Profile
« Reply #3 on: February 23, 2009, 11:32:33 PM »
Imaš temu "kad kupuješ četvorku" ili tome sličan naslov pa pogledaj.
Onim čega se pristojan čovek stidi primitivac se ponosi. A nije qrac.

Offline Djordje

• Renault 4 GTL
    • View Profile
« Reply #4 on: February 24, 2009, 11:08:11 AM »
a jel mi mozete ikako objasniti koji tacno dio treba gledati, cito sam na par mjesta da mu je to boljka, al nikako ne mogu da skontam sta tacno.

plin? kolko je to para da se uvede, pretpostavljam da je iznad mog budzeta

serz pogledacu naravno, procito sam nesto tema ovdje, koliko sam stigao, naravno stizem i dalje :) evo odoh sad traziti to preporuceno
 :mahanje:

Offline maliomladinac

• Renault 4 TL
  • If i was awake, i would think it was a dream!
    • View Profile
« Reply #5 on: February 24, 2009, 02:40:40 PM »
Mene je pre 2 godine u servisu sa bocom od 40L izaslo oko 250e i do sad sam vratio te pare minimum 10x :mahanje:

Offline Driver

• Renault 4 Senior
    • View Profile
« Reply #6 on: February 24, 2009, 03:38:53 PM »
Trazi cetvorku bez plina i sa dobrom limarijom, i nemoj ni da ugradjujes to, da treba da rade na plin motori, ugradjivali bi plin i u fabrici.
Plin je za kuvanje, dizel za lozenje, a benzin za voznju.

Offline Stijak

• Baby Renault 4
  • *
    • View Profile
« Reply #7 on: February 24, 2009, 06:40:46 PM »
Đorđe,

ako si zainteresiran za Reno 4, prije par dana sam vidio jednog da se prodaje. 1990 godina, plavi (plavosivi)GTL, cijena 900 KM. Limarija solidna sa par sitnica za uraditi, a za ostalo ne znam. Čini mi se solidna kupovina. Ako si zainteresiran javi pa ću provjeriti.
Drugi hebu, a ti se Muzafere kupaj!

Offline Djordje

• Renault 4 GTL
    • View Profile
« Reply #8 on: February 24, 2009, 06:44:16 PM »
Ako si procitao gore sam naskrabo da su pare imati nakon mjesec i po do dva mjeseca dana, sad ih nemam. Pa mi se cini uzaludnim sad vec krenut u razgledanje, pa i ako naletim na nesto povoljno pa dodjem posle s parama a ono prc neko drugi vec kupio...

Offline Djordje

• Renault 4 GTL
    • View Profile
« Reply #9 on: February 25, 2009, 11:45:26 PM »
molio bih nekoga ako je volja, da mi objasni, il jos bolje ako ima gdje kakva slika uslikana pa da mi pokaze sta i gdje su tacno te cudne torzije jer nikako ne mogu da skontam na sta se odnosi. :c062:

SMF 2.0 | SMF © 2011, Simple Machines
Renault 4 Serbia, Copyright © 2007 - 2011 :: Design by VojvodinaCafe

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal